Следва

Royal Christmas Card 2020

Макензи Скот, бившата съпруга на Джеф Безос, с 6 милиарда дарения за по-малко от година

… All the things I could do
If I had a little money... 

Celebrities преди 3 години

Макензи Скот, бившата съпруга на Джеф Безос, най-богатият човек в света, стана нова личност след развода, както и най-богатата жена в света и изключително щедър благотворител. Последно писахме на 31 юли, че госпожа Скот е дарила 1.7 милиарда долара. Още тогава, тя заяви намерението си да дари половината от състоянието си на Първа дама сред разведените за благотворителни каузи.


Ваканцията на известните: Безос, обеднял с няколко милиарда, но по-щастлив от винаги


Днес установяваме, че Макензи действа похвално праволинейно, което я прави невероятно симпатична и достойна за всички възможни колмплименти жена. През последните четири месеца, т.е. от август до края на ноември, госпожа Скот е дарила нови 4.2 милиарда долара на стотици организации. Всичко това е част от обещанието й, което тя спазва безпрекословно. Припомняме, че бившата госпожа Безос е на 18-то място по богатство в света, както и най-богатата жена, а състоянието й е нараснало за същия период с близо 24 милиарда долара до общо 60,7 милиарда според BBC.


Макензи Скот и Джеф Безос, 2017г.

Филантроп и активист, дамата поясни пред Medium във вторник, че намерението й е да помогне на американци, които срещат трудности около пандемията. „Тази пандемия е разрушителен удар върху част от американците, те наистина страдат“, казва тя, добавяйки, че е избрала повече от 380 благотворителни организации, на които да дари, избрани измежду 6500 предложени каузи. 


Най-богатият човек в света се разведе: Безос компенсира жена си с близо 39 милиарда


„Икономическите загуби и резултатите за здравето са по-страшни за жените, за цветнокожите и за хората, живеещи в бедност. Междувременно в същия този момент значително се увеличи богатството на милиардерите.“


Джеф Безос и Макензи Скот, 2018г.

След първите невероятни 1,7 млрд. през юли (насочени към 116 благотворителни организации, "водещи до промяна", по думите на Макензи) и сегашните 4.2 милиарда, общите дарения за годината на тази жена достигат до почти 6 милиарда долара.

Миналата година Макензи подписа „The Giving Pledge“, ангажимент на най-богатите семейства в света да отделят част от богатството си за дарения. The Giving Pledge е основан от известните милиардери и филантропи Бил Гейтс и Уорън Бъфет. „Имам такава сума пари, че спокойно мога да споделя“, обеща тогава Макензи. 

Г-н Безос, шефът на Amazon, също е активно филантропски настроен - само през тази година той отдели 10 милиарда британски лири за спомоществователство на организации, работещи по проблемите с изменението на климата. 

Хубав премир, много ни радва!

More Celebrities

Ричард Гиър, 74, и Алехандра, 41, на гала в Ню Йорк

Celebrities преди 23 часа

Ричард Гиър и Алехандра Силва подкрепиха благотворителната гала City Harvest, която се организира за набиране на средства за осигуряване на топла храна на тези, които имат най-голяма нужда от нея. На събитието присъстваха също Криси Тейгън и Джон Леджънд, тя - в приказна прозрачна рокля.     

Netflix в действие: горещата целувка на Хари и Меган

Celebrities преди 1 ден

Във Флорида се проведе благотворителен мач по поло, организиран от фондацията на херцога на Съсекс и принц Сийсо Сентебале от Лесото. В него участва лично принц Хари - той се състезава с дългогодишния си приятел и съперник в този спорт аржентинецът Начо Фигерас.