Следва

"Те са доносници": Волгин за уволнението на проф. Мирчев

Интервю с Юсмен Мутафов за View Sofia

Pizza time, all the time!

Food преди 3 години

Юсмен Мутафов е професионален пицар с много голям опит и познания в областта. Работил е в различни ресторанти из България и чужбина, а времето прекарано в Италия несъмнено го прави майстор в приготвянето на изключително вкусни пици. Юсмен е щастлив от взетото решение да се върне в родината си, занимавайки се с това, което го вдъхновява вече повече от 20 години. В BILLA можете да го откриете на пица щанда в магазина на бул. България, където ще ви предложи разнообразно меню от вкусни пици с италиански съставки.

Здравей, Юсмен, дай ни рецептата за най-вкусната и лесна пица, която да сготвим след работа?
Здравейте и благодаря за поканата! В интерес на истината често мои близки и приятели ми задават този въпрос. Тайните за приготвянето на наистина вкусна пица са много, но когато добавим в уравнението думата „лесна“, а по възможност и бърза… тогава нещата стават наистина интересни. Винаги трябва да имаме едно наум когато се захванем с италианската кухня като цяло. Обръщайте внимание на продуктите. Често се случва така, че подбираме вкусни топинги, които обаче изискват повече време за сготвяне от самото тесто. Крайният резултат в такива случаи е черна коричка и сърцевина, която не е готова за консумиране. Ето защо вместо да „натрупваме“ пицата е хубаво да сложим свежи подбрани продукти като зеленчуци и кашкавал. За конкретна рецепта.. елате на място в обновения магазин BILLA на столичния бул. България. Сигурен съм, че ще намерите нещо, което да ви допадне.

Какво обичаме ние, българите, щом опре до пица, какви са твоите наблюдения?
Ние българите обичаме пици, които си имат от всичко – зеленчуци, месо, хрупкава коричка… Все повече от нашите сънародници преоткриват стари рецепти или намират нови, които са веган/вегетариански алтернативи. Въпреки това нека не забравяме, че нашата кухня е богата на разнообразни млечни и месни продукти. Имайки това предвид, смело можем да заявим, че традициите имат отражение и в прочита ни на чуждестранни специалитети като пицата.

Ние, като майки, твърдим, че тази италианска вкусотия е идеалната храна за децата, могат всеки ден да хапват и в това няма нищо лошо. На прав път ли сме?
Разбира се! Нека не забравяме, че между замразен полуфабрикат и приготвена на място пица има съществена разлика. Винаги съм бил твърдо против идеята да храним децата си с храна, която няма да помогне на развитието им. Дори не искам да си помислям каква би била реакцията на майка ми, ако такъв тип хранене беше практика когато самите ние бяхме малки. Слава богу, в днешно време има достатъчно опции, от които ние и малчуганите да избираме. С такава мотивация разработвам всяка нова рецепта, която предоставяме на клиентите.

Колко вида пица ще са на разположение на кулинарния ни каприз на новия щанд в BILLA?
С новия ни пица щанд, гарантирано ще се пренесете право в Италия. На него ще комбинирам два типа брашно, както и италиански продукти като моцарела, вентричина и още качествени съставки, за да ги превърна в 5 вида различни пици. Изключително предимство е, че ще можете да изберете между едно парче или цяла пица, която ние с колегите ще приготвим на място само за 10 минути. Бих искал да обърна внимание, че както в целия магазин, така и на пица щанда се спазват всички хигиенни правила – повърхностите се дезинфекцират, а продуктите са поставени зад плексигласови прегради, така че клиентите могат да бъдат спокойни при пазаруване.

Как ще се запази качеството на продукта, ако решим да го отнесем вкъщи за вечеря. Отправка към първия ни въпрос - много обичаме да готвим, но времето ни е много ограничено. Една ДОБРА готова алтернатива ни е категоричен приоритет.
Освен качеството на продуктите, което е изключително важно за запазването на свежестта, отделихме и време за опаковането. Всяка пица ще бъде поставена в индивидуална кутия, за да може дори и след прибирането до вкъщи, тя да е останала хрупкава и възможно най-топла.

В събота и неделя ще има ли пица?
Не бихме причинили такава липса на нашите клиенти. Шегата на страна! За всички, които продължават да питат мен и колегите… да, през уикендите също ще има ароматна приготвена на място пица – пица щандът работи всеки ден от 10.00ч. до 20.00ч.

Щанд с напитки, за да комбинираме?
В обновения ни магазина BILLA на бул. България в София ще намерите разнообразие от напитки, както безалкохолни, така и алкохолни. На място можете да вземете и различни видове прясно изеден фреш. След реконструкцията на магазина имаме и нови щандове със специална селекция от уиски и бира за ценителите на тези напитки. Като цяло – има по нещо за всеки вкус.

Твоята любима?
Докато съм в процес на работа и измислям нова рецепта, опитвам всякакви вкусови комбинации. Любимата ми пица обаче далеч не е толкова екстравагантна. Моцарела, свеж босилек, розови домати, … какво повече му трябва на човек?

И тайната на твоята лична рецепта за пица - нова и различна от всичко, създадена специално от теб за Пица щанда на BILLA?
Един уважаващ себе си майстор пицар никога не издава рецептите си изцяло. Той просто се наслаждава на реакциите, които творенията му предизвикват в останалите. Ще трябва да дойдете на място, за да опитате. Tук е моментът да благодаря на колегите от BILLA, че ми се довериха да измисля рецепти, които да реализираме съвместно чрез използването на изключителни продукти. Това определено е ключът към вкусната пица.

More Food