Следва

Русалка: Марк Джейкъбс, мастър-шефа на промените

Скинимализъм: най-големият бюти тренд на 2021

Модерното в грима е да се виждат пъпките, бръчките и пигментацията 

Face преди 3 години

Може да не знаете какво означава понятието "Скинимализъм“, но със сигурност сте го срещали из социалните мрежи; ние, съдейки по тях и главно по Pinterest, се убедихме, че ще се счита за най-модерното в бюти света през 2021-ва, базова тенденция. 

Скинимализмът съчетава грима и козметиката, най-доброто от двата свята. Главната цел е естествена, минималистична красота, с малко или без грим, в която всичко, което изпъква е естественият вид на кожата - текстура, пори, дефекти, обезцветяване, пигментиране и т.н. всъщност неприятни черти. Може би не е съвсем нова концепция, тъй като фотошопът, филтрите и тежкият грим, които определят представата за "перфектна кожа“, все още са широко разпространени, това е знак, че много хора искат да се отдалечат от нереалните стандарти за красота.

Според доклад на Pinterest, търсенията за това как да получите естествено светеща кожа са се увеличили четири пъти годишно, а думите "естественият ежедневен грим" са се появили в search-a на мрежата 180 процента повече през тази година, в сравнение с миналата. Означава ли това, че дните на графичната очна линия (като тази на Селена) и full-face гримът са минало? Според нас - не, дори не сме близо до това. Просто гримиращите се жени и мъже търсят начин да подобрят това, което вече имат, с продукти, които са едновременно грим и грижа за кожата, вместо да прикриват некрасивите детайли. Това е тенденция, която можем да задържим - и искаме.

Ето още няколко скинималистични примера:

 

 

 

 

More Face