Huawei обяви кои модели и кога ще получат EMUI 11 в България

Huawei обяви кои модели и кога ще получат EMUI 11 в България

Huawei обяви кога ще започнат актуализациите на 14 модела смартфони и таблети към най-новия интерфейс EMUI 11, който бе представен официално на 22 октомври в рамите на световната премиера на новия флагман Mate 40 Pro

Той предлага нови софтуерни функции, по-високо ниво на сигурност и защита на поверителността, по-плавно и интуитивно потребителско изживявaне и цялостно оптимизирана работа на системата. От моделите, налични на българския пазар, в следващите седмици могат да се актуализират: HUAWEI P40 Pro, HUAWEI P40 Pro+, HUAWEI Mate 30 Pro, HUAWEI Mate Xs, HUAWEI P30, HUAWEI P30 Pro, HUAWEI Mate 20, HUAWEI Mate 20 Pro, HUAWEI nova 5T, HUAWEI MatePad Pro.

България е сред първите държави, в които Huawei P40 Pro и P40 Pro+ ще получат актуализации до EMUI 11, като първата вълна започва от днес, 17 декември, втората на 21 декември и третата на 23 декември за P40 Pro и на 25 декември за P40 Pro+. Актуализацията на останалите модели ще започне през януари. Всички актуализации ще бъдат получени посредством HOTA update (Huawei Over the Air). От новия UX дизайн, предоставящ красиво визуално изживяване, до новите мощни подобрения на мултиекранното взаимодействие и на интелигентния Multi-Window, който предлага по-висока ефективност при многозадачна работа, EMUI 11 внася значителни подобрения спрямо предшественика си.

Какво е новото при EMUI 11

Отличаващ се дизайн и по-гладкa работа

От гледна точка на дизайн, EMUI 11 предлага ново поколение Always-On дисплей (AOD) и в допълнение към него, нов и модерен артистичен облик. Базиран основно на червен, жълт и син цвят, новият AOD използва много деликатни елементи, а цветовата палитра може да бъде персонализирана с богат спектър от всякакви цветове. Те имат и опцията да използват технология за извличане на цветове, като направят снимка на облеклото си, чантата си, обувките си и всякакви други аксесоари, за да създадат своя собствена цветова палитра. Тази функция е налична само при някои модели устройства.

За да постигне визуално ангажиращ и интуитивен интерфейс, Huawei е вложил не само артистичен подход, а и анализ на начина, по който хората обработват и използват информацията. Така EMUI 11 въвежда Long-take анимациите. Вдъхновени от едноименната техника в кинематографията, те използват споделеното съдържание между два интерфейса, за да осигурят плавен преход от единия към другия. Това гарантира, че фокусът на потребителя ще остане там, където трябва да е, и погледът му ще е върху най-важните и активни части на екрана при запазване на усещането за плавно, ефективно визуално възприятие.


Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.