Следва

Мхм: Дженифър Лопес така

Huawei обяви кои модели и кога ще получат EMUI 11 в България

Huawei обяви кога ще започнат актуализациите на 14 модела смартфони и таблети към най-новия интерфейс EMUI 11, който бе представен официално на 22 октомври в рамите на световната премиера на новия флагман Mate 40 Pro

All About Life преди 3 години

Той предлага нови софтуерни функции, по-високо ниво на сигурност и защита на поверителността, по-плавно и интуитивно потребителско изживявaне и цялостно оптимизирана работа на системата. От моделите, налични на българския пазар, в следващите седмици могат да се актуализират: HUAWEI P40 Pro, HUAWEI P40 Pro+, HUAWEI Mate 30 Pro, HUAWEI Mate Xs, HUAWEI P30, HUAWEI P30 Pro, HUAWEI Mate 20, HUAWEI Mate 20 Pro, HUAWEI nova 5T, HUAWEI MatePad Pro.

България е сред първите държави, в които Huawei P40 Pro и P40 Pro+ ще получат актуализации до EMUI 11, като първата вълна започва от днес, 17 декември, втората на 21 декември и третата на 23 декември за P40 Pro и на 25 декември за P40 Pro+. Актуализацията на останалите модели ще започне през януари. Всички актуализации ще бъдат получени посредством HOTA update (Huawei Over the Air). От новия UX дизайн, предоставящ красиво визуално изживяване, до новите мощни подобрения на мултиекранното взаимодействие и на интелигентния Multi-Window, който предлага по-висока ефективност при многозадачна работа, EMUI 11 внася значителни подобрения спрямо предшественика си.

Какво е новото при EMUI 11

Отличаващ се дизайн и по-гладкa работа

От гледна точка на дизайн, EMUI 11 предлага ново поколение Always-On дисплей (AOD) и в допълнение към него, нов и модерен артистичен облик. Базиран основно на червен, жълт и син цвят, новият AOD използва много деликатни елементи, а цветовата палитра може да бъде персонализирана с богат спектър от всякакви цветове. Те имат и опцията да използват технология за извличане на цветове, като направят снимка на облеклото си, чантата си, обувките си и всякакви други аксесоари, за да създадат своя собствена цветова палитра. Тази функция е налична само при някои модели устройства.

За да постигне визуално ангажиращ и интуитивен интерфейс, Huawei е вложил не само артистичен подход, а и анализ на начина, по който хората обработват и използват информацията. Така EMUI 11 въвежда Long-take анимациите. Вдъхновени от едноименната техника в кинематографията, те използват споделеното съдържание между два интерфейса, за да осигурят плавен преход от единия към другия. Това гарантира, че фокусът на потребителя ще остане там, където трябва да е, и погледът му ще е върху най-важните и активни части на екрана при запазване на усещането за плавно, ефективно визуално възприятие.



Потребителите на EMUI познават интелигентния Multi-Window, Edge Panel, Floating Window и Multi-tasking функциите на интерфейса. EMUI 11 представя подобрено изживяване от интелигентния Multi-Window. Новата версия позволява отварянето на множество плаващи прозорци наведнъж. Тези прозорци могат да бъдат минимизирани в новия Quick Ball, който може да бъде разширен, за да покаже всички скрити прозорци бързо с едно докосване. Освен това, благодарение на обратната връзка на потребителите, EMUI 11 поддържа и оразмерими прозорци. Изключително лесно е. Нужно е просто да издърпате ъгъла на прозореца.

Актуализирано мултиекранно взаимодействие

EMUI 11 идва с нови подобрения на мултиекранното взаимодействие между смартфон-лаптоп и таблет-лаптоп. Към момента на представянето, потребителите могат да имат две едновременно активни смартфон приложения на своя лаптоп (бъдещите ъпдейти ще вдигнат бройката на три). С тази актуализация потребителите ще могат лесно да сравняват цените на два онлайн търговеца, да отговарят на съобщения, докато гледат любимото си предаване или да се наслаждават на пълен контрол над своите акции, които са на един прозорец и платформата за търгуването им – на друг.

Личните Ви данни си остават такива, винаги

В новата информационна ера поверителността на информацията е посока, в която Huawei непрекъснато въвежда иновации. Към настоящия момент, EMUI 10.1 поддържа Password Safe и други функции, свързани със сигурността. Усъвършенстван със CC EAL5 + -сертифицирано TEE OS микроядро, EMUI предлага цялостна защита за потребителите. EMUI 11 надгражда здравата основа с въвеждането на Encrypted Memo, което осигурява възможността за лични бележки, защитени с парола или биометрична проверка. Чувствителните данни на заснетите снимки, като местоположение, време и модел на устройството, използвано за създаване на изображението, могат лесно да бъдат премахнати от носителя, като по този начин не позволяват на злонамерени лица да използват данните с цел измама.

More All About Life