Следва

Inverted

Street style вдъхновения: FKA twigs

Основно правилo за постигане на стила на FKA twigs - НЯМА ПРАВИЛА!

Street Style преди 3 години

Талия Дебрет Барнет, по-известна като FKA twigs, е една от най-нашумелите алтернативни певици в Англия. Да, музиката й определено си заслужава да бъде чута, но днес по-скоро се интересуваме от нейното еклектично и фантазно обличане.

Дори не сме сигурни откъде да започнем. Никога не знаем какво да очакваме от FKA twigs, но знаем едно - тя не спазва никакви правила в модата, нито на червения килим, нито на улицата. Ежедневните й тоалети често са вдъхновени от Ренесансовите рокли (представете си само), но тя ги съчетава с гръндж ботуши и златен пиърсинг на носа - iconic.

Лондонската певица създава своеобразен култ, следвайки експресивния си стил и автентичния усет за музика. Успява да вдъхнови голяма част от жените по света да изразяват себе си свободно и да харесват и уважават телата си. Колкото до модата, тя е приятелка с редица дизайнери на луксозни брандове и винаги участва в процеса на създаване на визиите си. Всеки outfit е прецизно сглобен, винаги много оригинален и в интересна цветова палитра.

Талия обича мистериозността и това се вижда и в стила й, често украсява лицето си с бижута и пиърсинги, напомнящи на индийски аксесоари. Свикнали сме да я виждаме с пиърсинг навсякъде и всъщност тя е една от първите, които налагат тенденцията  "аксесоари по лицето".

Големите украшения за глава и бомбастичните шапки също са изключително присъщи за FKA twigs. Известно е, че подчертава външния си вид с подходящи шалове, шапки или бандани, но как изглежда винаги толкова добре? Разбрахме и споделяме : задължително трябва да имаме прическа, която да повдигне и подчертае как ни стои шапката, за да не изглеждаме "смачкани". В случая на Талия - ролята на опора играят големите сложни плитки.

За последния си албум "Magdalene“ тя буквално ни богословява със зашеметяваща визуализация към проекта, а самите outfit-и са най-добрите пиратски интерпретации, които сме виждали. Наблюдаваме дръзки и смели тоалети, които показват тялото, но не прекалено, различни мотиви върху всякакви текстури и, разбира се, големи шапки. FKA twigs влага много енергия и креативност във всичко, което прави. Музиката й ни опиянява, а стилът й - вдъхновява и провокира нещо различно у нас, кара ни да искаме да експериментираме и да покажем малко тяло по най-артистичния възможен начин.

More Street Style