Седмичен ХОРОСКОП - 21.12 - 27.12

Astro преди 3 години

Йей! Стигнахме до последната пълна седмица на 2020-та! Промяната продължава, така че се държим здраво и сме подготвени за всичко! Меркурий, току-що се премести в прагматичния Козирог, с което  придава на нашите комуникации основателност и граници, които липсваха от края на септември до сега. Зимното слънцестоене  на 21-ви (понеделник), когато Слънцето също се премества в Козирог (този мъдър и сладък знак), който винаги се справя с всичко. Честит Козирожки месец!

Освен самото Слънцестоене и началото на сезона на Козирог, 21-ви е и ден, който от години е под вниманието на астролозите и астрономите. Отбелязваме Великата връзка на Юпитер и Сатурн, културно нулиране, което се случва само веднъж на 20 години. Юпитер е цайтгайстът (определящ интелектуалния, културния, етическия и политическия климат на дадена епоха или течение), а Сатурн е структурата на обществото. Това свързване нулира 200-годишен период, след който преминаваме от земна епоха във въздушна ера, която ще ни позволи да се потопим в дълбините на социалните връзки и технологиите. Поглеждаме към западния хоризонт непосредствено след залез слънце днес, за да зърнем тази светла, забележителна поличба, освен ако Софийската мъгла не ни попречи.

Седмицата завършва с последния суров квадрат между агресивния Марс и мистичния Плутон, който разрешава борбата за власт, в която се намираме от 13-и август до днес. След това Меркурий тригонира иновативния Уран на 25-и, помагайки ни да се ориентираме лесно във всички технически проблеми на отдалечените празници. Може би отварянето на подаръци през Zoom все пак няма да е толкова лошо? Приемаме го като предизвикателство да мислим по различен начин. 

Хороскоп

Още от Astro