Следва

Trend Report: обожаваме тези кожухчета!

We love: пухеното яке на Dior с две лица

Д като дискретност, И като идеал, О като отлична инвестиция, Р като разкош. Това ДИОР яке присъства в wish list-а ни натрапчиво 

All fashion преди 3 години

Когато през март миналата година, модна къща Dior представи колекцията си за есента и зимата на 2020/2021-ва, нормално зададе част от тенденциите, по които всички се равняваме в този момент. Какво имаме? 70-тарска естетика, много спорт, ромбове и квадрати, груби черни боти с милитъри вайб, загащени в тях панталони, много и всякакви чорапогащници и изобилие от пухенки.

Да, Мария Грация Кюри, креативният шеф на Диор, определено смята, че пухените якета са звездите на сезона. Миналата седмица пазарувахме именно такива - вижте ТУК, но на една такава дреха просто не устояваме и отдаваме нарочно внимание. 

Късото, феноменално скроено пухено яке на модната къща, което грабна очите ни още при представянето си, а и в последните седмици (защото е тотален хит в модните Инстаграм профили, включително на Кайли Дженър и Киара Ферани), е очевидно дреха, при която луксът не остава скрит, но е така ненатрапчиво и приятно ежедневно поднесен, че гали всички сетива. Характерният за Dior принт - Dior Oblique, го украсява изящно, отделен въпрос е колко добре партнира якето на една от най-разпознаваемите чанти на Къщата - Saddle.

Пухенката изглежда като на снимката горе от едната си страна. Веднъж обърната наопаки, тя става тъмно морскосиня. Така, 2 в 1, носим този разкош с всичко, навсякъде и по всяко време, като преобръщаме двете му лица както пожелаят настроението ни и поводът. 

Якето на Диор е на официалния сайт на марката, където откриваме всички детайли за него, но не можем да го купим - за целта ще ни се наложи да посетим един от изброените бутици. Пак на сайта виждаме наличната по-дълга версия на същата дреха, както и вариант елек, плюс множество якета за предстоящия пролетен сезон - едно от друго по-хубави, отново характерно принтирани и отлично скроени по френски.  

Пухенка Dior ни звучи като инвестиция за цял живот. Дизайнът на госпожа Кюри е вечен, в практичните две лица откриваме директно себе си, съответно един Париж в първия възможен момент, за да пробваме и вземем, ни се струва a must! На едно мнение сме, нали? 

 

More All fashion