Следва

Trend Report: обожаваме тези кожухчета!

We love: пухеното яке на Dior с две лица

Д като дискретност, И като идеал, О като отлична инвестиция, Р като разкош. Това ДИОР яке присъства в wish list-а ни натрапчиво 

All fashion преди 3 години

Когато през март миналата година, модна къща Dior представи колекцията си за есента и зимата на 2020/2021-ва, нормално зададе част от тенденциите, по които всички се равняваме в този момент. Какво имаме? 70-тарска естетика, много спорт, ромбове и квадрати, груби черни боти с милитъри вайб, загащени в тях панталони, много и всякакви чорапогащници и изобилие от пухенки.

Да, Мария Грация Кюри, креативният шеф на Диор, определено смята, че пухените якета са звездите на сезона. Миналата седмица пазарувахме именно такива - вижте ТУК, но на една такава дреха просто не устояваме и отдаваме нарочно внимание. 

Късото, феноменално скроено пухено яке на модната къща, което грабна очите ни още при представянето си, а и в последните седмици (защото е тотален хит в модните Инстаграм профили, включително на Кайли Дженър и Киара Ферани), е очевидно дреха, при която луксът не остава скрит, но е така ненатрапчиво и приятно ежедневно поднесен, че гали всички сетива. Характерният за Dior принт - Dior Oblique, го украсява изящно, отделен въпрос е колко добре партнира якето на една от най-разпознаваемите чанти на Къщата - Saddle.

Пухенката изглежда като на снимката горе от едната си страна. Веднъж обърната наопаки, тя става тъмно морскосиня. Така, 2 в 1, носим този разкош с всичко, навсякъде и по всяко време, като преобръщаме двете му лица както пожелаят настроението ни и поводът. 

Якето на Диор е на официалния сайт на марката, където откриваме всички детайли за него, но не можем да го купим - за целта ще ни се наложи да посетим един от изброените бутици. Пак на сайта виждаме наличната по-дълга версия на същата дреха, както и вариант елек, плюс множество якета за предстоящия пролетен сезон - едно от друго по-хубави, отново характерно принтирани и отлично скроени по френски.  

Пухенка Dior ни звучи като инвестиция за цял живот. Дизайнът на госпожа Кюри е вечен, в практичните две лица откриваме директно себе си, съответно един Париж в първия възможен момент, за да пробваме и вземем, ни се струва a must! На едно мнение сме, нали? 

 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 23 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.