Следва

Обичта на известните: Джъстин, ти, лошо момче!

Ясно е, че ще се тренира! С новата фитнес платформа на Apple нещата са неизбежни

Всичко, което трябва да знаете за Fitness+

 

All About Life преди 3 години

Здравето и фитнесът винаги са водещ приоритет за Apple Watch: проследяващите стъпки и движения, детекторите на съня и мониторите за здравето на слуха са само началото. Моделът от серия 6 има вградени сензори, които също могат да наблюдават нивата на кислород в кръвта ви, освен това има и приложение ЕКГ за наблюдение на сърдечния ритъм. И сега, за първи път, Apple пуска фитнес услуга, базирана на абонамент от Apple Watch.

Какво е Fitness+?

Платформа за тренировки от следващо поколение, която съчетава студио-базирани тренировки с персонализираното интерактивно изживяване на Apple Watch. Предварително записаните видеоклипове за фитнес могат да се гледат през iPhone, iPad или на Apple TV - и докато тренирате, вашите показатели, като пулс и изгорени калории, се наблюдават от часовника и се показват на живо на екрана на вашето устройство.


Първото фитнес преживяване, направено специално за Apple Watch

Какви устройства на Apple са ви необходими, за да използвате Fitness+?

Имате нужда от Apple Watch (Series 3 или по-нова) и едно допълнително устройство на Apple, за да гледате видеоклиповете с тренировки - това може да бъде Ipad, iPhone или Apple TV.

Какви тренировки можете да правите?

Има 10 различни категории: Интервални тренировки с висока интензивност (HIIT), силови тренировки, йога, танци, колоездене, бягаща пътека (за бягане и ходене) и гребане. Има и една секция за разтягане, където инструктор ви води през нежни разтягания и медитация - те са предназначени да се изпълняват в края на упражненията. В момента има над 200 различни тренировки на Fitness+, а новите се качват всеки понеделник.


Шерика Холмон води Fitness+ тренировките по колоездене

Тренировките предназначени ли са за изпълнение у дома?

В разгара на пандемия, гъвкавостта е ключът към устойчивия фитнес режим; Fitness+ осигурява това. Докато имате достъп до устройство на Apple и носите часовник на Apple, можете да се наслаждавате на тренировките у дома, във фитнеса или дори в хотелска стая или в парка.

Трябва ли да имате достъп до фитнес оборудване?

Налице са множество класове, които не изискват никакво оборудване - като танци и HIIT - обаче, за да се възползвате напълно от ползите от програмата, е полезно да имате достъп до велосипед, бягаща пътека, гребна машина или, най-малкото, набор от гири.

Fitness+ подходящ ли е за начинаещи?

Много. Има специален раздел, специално създаден за абсолютно начинаещи. Всички тези тренировки са с ниска интензивност и продължават 10 или 20 минути - и въпреки че някои тренировки за начинаещи използват леки гири, също така е възможно да се направи цялата програма за начинаещи без допълнително оборудване.

Основните студийни тренировки са подходящи както за начинаещи, така и за напреднали фитнес ентусиасти. Всеки клас има минимум трима инструктори на екрана: инструктор, хостващ класа, инструктор, участващ в класа, и треньор, който демонстрира по-лесна версия на същата програма. Така че, в даден момент, ако тренировката стане твърде взискателна, винаги има по-лесна опция, която да опитате.


Треньорите на Fitness+

Какво отличава Fitness+ от другите тренировъчни платформи?

Apple Watch е основният разграничител. Той не само добавя допълнително взаимодействие към тренировките на човек, показвайки метрики като пулс и изгорени калории на екрана на устройството, което използвате, но също така свързва тренировките, които правите на Fitness+, с останалата част от вашите ежедневни упражнения.

Инструкторите също са отличителна черта. Има отчетливо чувство за приобщаване сред динамичния списък на обучаващите; например инструкторите са на възраст между 20 и 60 години и всички треньори използват езика на жестовете, където е възможно, за да помогнат на потребителите със затруднения в слуха.

Музиката на Fitness+ е от основно значение за цялостното изживяване и мотивиращите плейлисти са внимателно подбрани, за да отговарят на всяка тренировка. Потребителите могат да изберат тренировка въз основа на музикален жанр - има девет различни стила, от които да избирате: Последни хитове, Chill Vibes, оптимистични химни, Pure Dance, Throwback Hits, Everything Rock, Latin Grooves, Hip Hop/R&B и Top Country.


Бетина Гозо води Fitness+ тренировките за сила 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.