Следва

We love: Nike х Матю Уилямс

Trend Report: обожаваме тези кожухчета!

Тези неприлично скъпи и неприлично секси дрешки са хитът на зима 20/21 

All fashion преди 3 години

Отдавна обмисляна покупка, модерният кожух е вещ скъпа, грубовата и тежка, но пък едновременно секси, топличка и много шик. Съответно спираме с колебанията и добавяме по един такъв в набора си от смислен, дълговечен и характерен собствен гардероб.


Acne Studios

Сред най-актуалното в тенденциите са класическите авиаторски якета от дебела агнешка кожа, които са по-вечни от вечността, както и множество тематични интерпретации - мини варианти, кожуси с руното навън, шуби тип Горския. Следват най-готините топли дрехи на сезона, обобщени в старовремското, но много мило наименование Кожух. 


Tommy Hilfiger

Авиатор

Определено фаворитът! Тази дреха с oversize размер, скроена като издължено яке, заимствано от военния гардероб, е извън времето. Тези кожуси са били модерни преди сто години, точно както и днес, при това са извънредно харесвани от топ-модните дами на световния небосклон. За онези от нас, които не са готови за твърде смели интерпретации, визираме фактури, кройки, дължини, изборът е един, но качествен - легендарният класически авиаторски кожух, като предложеното от Ralph Lauren, David Koma и Dries Van Noten.


Ralph Lauren


David Koma


Dries Van Noten

Мини

Експериментите с дължини са нещо, на което съвсем привикнахме последните няколко сезона. Много марки тази зима опитват да скъсяват връхните дрехи, като целта, основно, е да изпъкнат качествата и красотата на дрехите отдолу - представете си само прозрачна, дълга до пода рокля, наметната с дръзко агнешко яке. Същото касае, разбира се, и луксозните миди поли - категоричен тренд на сезона, както и дънките с висока талия. R13 показаха кафяв кожу с едра кожена яка, David Koma - кратък вариант на черно авиаторско яке, а Longchamp - ретро интерпретация с висока яка и обемни ръкави, обточена с обърната кожа в черно. 


R13


David Koma


Longchamp

Ловец

Кожуси с обилно количество обърната кожа, напомнящи екипировката на лесновъди и ловджии, са сред най-модерните тази зима. Вариациите в кройката са повече, отколкото можем да измислим - имаме и свободна и напълно крейзи кройка, имаме и много дълги, и много къси варианти. Идеален спътник на въздушните ни леки рокли, на трикото, загащено във високите до над коляното ботуши, на денима, при преглед откриваме подобни в колекциите на Dsquared, Michael Kors Collection и Tory Burch.


Dsquared


Michael Kors Collection


Tory Burch

Лак

Колекцията на Prada Есен/Зима 2002/2021 е една от първите, за които се сещаме тук. Гледаме този екземпляр в лакирано сиво, с обърната ръждива яка, вратовръзка, груби ботуши и пола със смела цепка, и го пожелаваме на мига. Дрехата се появи още в първите хладни дни в където какъвто моден Инстаграм профил има, с основание. Тенденцията "макиран кожух" се допълва добре от примери в работата на Мax Mara и See by Chloe.


Prada


Max Mara


See by Chloe

Косъмът навън

Кожухчета, направени на принципа "отвътре - навън", бяха силно интерпретирани в последните сезони във варианта Teddy coat, съответно от тях вече имат абсолютно всички фешън дами. Истинският кожух от овча кожа с косъма навън обаче все още не се е превърнал в мейнстрийм. Дизайнерите предпочитат обем и характер - Longchamp ушиха дълго черно палто с къдрав косъм, Coach - небанален вариант в зелен оттенък, а Ulla Johnson - скъсени двуцветни палта. 


Longchamp


Coach


Ulla Johnson

Макси

В дреха като тази, вариант да ти е студено, просто няма. Дебели кожуси с драматична дължина - от миди до макси, намираме при Tom Ford, който избира палто в total black; при Boss, които пък предпочитат изобилие от цвят, докато Saks Potts се връщат с размах в 70-те, правейки смел, но незабравим кожух с гарнитура от лама.

Е, убедихме ли ви? 


Tom Ford


Boss


Saks Potts

More All fashion