Следва

We love: Nike х Матю Уилямс

Trend Report: обожаваме тези кожухчета!

Тези неприлично скъпи и неприлично секси дрешки са хитът на зима 20/21 

All fashion преди 3 години

Отдавна обмисляна покупка, модерният кожух е вещ скъпа, грубовата и тежка, но пък едновременно секси, топличка и много шик. Съответно спираме с колебанията и добавяме по един такъв в набора си от смислен, дълговечен и характерен собствен гардероб.


Acne Studios

Сред най-актуалното в тенденциите са класическите авиаторски якета от дебела агнешка кожа, които са по-вечни от вечността, както и множество тематични интерпретации - мини варианти, кожуси с руното навън, шуби тип Горския. Следват най-готините топли дрехи на сезона, обобщени в старовремското, но много мило наименование Кожух. 


Tommy Hilfiger

Авиатор

Определено фаворитът! Тази дреха с oversize размер, скроена като издължено яке, заимствано от военния гардероб, е извън времето. Тези кожуси са били модерни преди сто години, точно както и днес, при това са извънредно харесвани от топ-модните дами на световния небосклон. За онези от нас, които не са готови за твърде смели интерпретации, визираме фактури, кройки, дължини, изборът е един, но качествен - легендарният класически авиаторски кожух, като предложеното от Ralph Lauren, David Koma и Dries Van Noten.


Ralph Lauren


David Koma


Dries Van Noten

Мини

Експериментите с дължини са нещо, на което съвсем привикнахме последните няколко сезона. Много марки тази зима опитват да скъсяват връхните дрехи, като целта, основно, е да изпъкнат качествата и красотата на дрехите отдолу - представете си само прозрачна, дълга до пода рокля, наметната с дръзко агнешко яке. Същото касае, разбира се, и луксозните миди поли - категоричен тренд на сезона, както и дънките с висока талия. R13 показаха кафяв кожу с едра кожена яка, David Koma - кратък вариант на черно авиаторско яке, а Longchamp - ретро интерпретация с висока яка и обемни ръкави, обточена с обърната кожа в черно. 


R13


David Koma


Longchamp

Ловец

Кожуси с обилно количество обърната кожа, напомнящи екипировката на лесновъди и ловджии, са сред най-модерните тази зима. Вариациите в кройката са повече, отколкото можем да измислим - имаме и свободна и напълно крейзи кройка, имаме и много дълги, и много къси варианти. Идеален спътник на въздушните ни леки рокли, на трикото, загащено във високите до над коляното ботуши, на денима, при преглед откриваме подобни в колекциите на Dsquared, Michael Kors Collection и Tory Burch.


Dsquared


Michael Kors Collection


Tory Burch

Лак

Колекцията на Prada Есен/Зима 2002/2021 е една от първите, за които се сещаме тук. Гледаме този екземпляр в лакирано сиво, с обърната ръждива яка, вратовръзка, груби ботуши и пола със смела цепка, и го пожелаваме на мига. Дрехата се появи още в първите хладни дни в където какъвто моден Инстаграм профил има, с основание. Тенденцията "макиран кожух" се допълва добре от примери в работата на Мax Mara и See by Chloe.


Prada


Max Mara


See by Chloe

Косъмът навън

Кожухчета, направени на принципа "отвътре - навън", бяха силно интерпретирани в последните сезони във варианта Teddy coat, съответно от тях вече имат абсолютно всички фешън дами. Истинският кожух от овча кожа с косъма навън обаче все още не се е превърнал в мейнстрийм. Дизайнерите предпочитат обем и характер - Longchamp ушиха дълго черно палто с къдрав косъм, Coach - небанален вариант в зелен оттенък, а Ulla Johnson - скъсени двуцветни палта. 


Longchamp


Coach


Ulla Johnson

Макси

В дреха като тази, вариант да ти е студено, просто няма. Дебели кожуси с драматична дължина - от миди до макси, намираме при Tom Ford, който избира палто в total black; при Boss, които пък предпочитат изобилие от цвят, докато Saks Potts се връщат с размах в 70-те, правейки смел, но незабравим кожух с гарнитура от лама.

Е, убедихме ли ви? 


Tom Ford


Boss


Saks Potts

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 27 минути

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 19 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.