Следва

Развод или временни проблеми: какво се случва с княжеския брак в Монако

Астро, Таро, Стъклено кълбо - всички предсказания за годината - Част I

Усещате ли нещо странно? Например... надежда? 

Astro преди 3 години

Колкото и да обичаме астрологията и постоянно да четем хороскопи и да се консултираме със звездите, не можем да помолим който и да е да ни каже какво ще е бъдещето. Тъй като ние самите и света около нас все още сме пълни с несигурност, стане ли въпрос за това, което може да се случи през следващите дни, седмици и месеци, може и да изглежда безсмислено, дори неразумно да се опитаме да предскажем какво предстои през 2021-ва.


Годишни ХОРОСКОПИ 2021


 

via GIPHY

Ако се върнем назад към началото на по-миналата година, експерти езотерици вече бяха наясно с определени необичайни сили, които в крайна сметка ще ни повлияят през 2020 (както и се случи). Бяхме предупредени да спестяваме пари и да бъдем нащрек за икономически последици. Със засилването на пандемията, астролози и гадатели не спираха да предоставят спиритуални предупредителни знаци: връзка между Сатурн и Плутон през януари 2020, сигнал за глобално сътресение и масово пробуждане на колективното съзнание за десетилетия напред. Те не можеха да направят нищо, за да предотвратят суматохата и сътресенията през последните 12 месеца, но за нас, които ги следяхме и слушахме, прогнозите послужиха като знак за бъдещи неща и как да се подготвим за случващото се, как да сме спокойни.

Това, да гледаме в бъдещето и към божественото, само предполагайки какво може да се случи (защото при гадаенето няма категорични отговори), означава да търсиш надежда, чувство за стабилност и разбиране. И след годината, която преживяхме, можем да твърдим, че перспективите на различните специалисти по "виждане в бъдещето", чиито мнени споделяме по-долу, определено носят оптимизъм в момента.

via GIPHY

За да получим по-добра представа за 2021-ва и това, което ще ни донесе, публикуваме мненията на шестима души, специализирани в окултната тема: астролози, гледачи на Таро и екстрасенси. Вадим изводи за любовта, парите, работата и въобще живота, вижте! 

Тереза Рийд, гледач на Таро

Общо за 2021-ва:

Изтеглена карта: Ace of Pentacles и Strength; Асо на пентаклите и Сила
През 2021 надеждата за ново начало се връща, особено в сферата на парите и работните места. 2020 беше трудна за много хора, но тази година имаме възможности да се върнем на правия път. Равнището на безработица ще спадне, хората ще се върнат на работа. Ще се появят нови индустрии, както и иновативни начини за правене на бизнес. 

Картата Strenght (Сила) поставя отново на върха хубавото настроение и позитивните емоции. Хората ще видят "светлината в края на тунела" в много аспекти. Ще дойде помощта, метафорично казано. Въпреки трудностите, които претърпяхме миналата година, ще излезем по-силни отвсякога. Имахме възможност да разберем колко всъщност сме уязвими. Сега знаем накъде да насочим енергията, за да решим проблемите. 

Любов:

Изтеглена карта: Knight of Wands; Рицар на жезлите
Тази година е година на страстта. Тъй като нещата започват да се подобряват, хората се чувстват по-отпуснати и игриви. Тези, които не са във връзка, са готови за романтични приключения. Втората половина на 2021 ще бъде особено добра за рискове и флирт. Най-вероятно ще бъде по-безопасно навън, което ще отвори възможности за възобновяване на социалния живот. Тези, които вече са във връзка, могат да намерят нови начини да подправят любовния си живот. След като сте стояли затворени с партньора си 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата, имате огромна нужда от нещо ново и забавно! Тези, които са в проблемни връзки, ще намерят смелост да излязат от тях и да започнат отначало. 

Пари:

Изтеглена карта: Queen of Swords; Кралица на мечовете
Въпреки че икономиката ще се подобри, все пак трябва да мислим логично. Това означава да предприемаме разумни действия за укрепване на финансовото си състояние. Съветваме хората да заделят определена сума пари настрана, да си направят спестовна сметка и да изплащат задълженията и кредитите си, колкото може по-бързо. Окей е да помолим за помощ, ако имаме финансов проблем. 2021 ще донесе по-добри условия, но не е време за рисково поведение, особено стане ли въпрос за приходи и доходи. Не разхищавайте.

За какво да внимаваме:

Изтеглена карта: Eight of Cups; 8 чаши
Много хора страдат за пътувания и екскурзии, които не успяха да осъществят през 2020, но е добре да останем предпазливи още малко. Въпреки че 2021 ще бъде по-добра за пътувания, ще е нужно време на световния туризъм да се възстанови. Ако тръгвате на път, може би е най-добре да го направите с кола, вместо със самолет. Също така големите събирания ще продължат да са проблемни през годината. Самостоятелните приключения или по-малките социални функции са по-мъдрият избор в момента. 

Какво да очакваме:

Изтеглена карта: Six of Pentacles; 6 пентакли
2021 ще бъде отлична за хората като общност. Ако искате да се включите в добра кауза - давайте! Потърсете начини, с които да помагате на хората в нужда. Вместо да се питаме "Какво да направя за себе си“, нека се съсредоточим върху това, което можем да направим за общото благо. Трябва да сме винаги готови да подадем ръка на ближния си. Едно нещо, което научихме миналата година, е колко нужни сме един на друг. Тази година е време да даваме, особено на тези, които са ощетени.

С какво да запомним 2020-та:

Изтеглена карта: The Tower; Кулата
Колкото и безопасно да се чувстваме, Вселената може да обърне нещата на 360 градуса по всяко време и както пожелае. Научихме, че всички сме уязвими. Време е да изградим по-добри структури, които да се подкрепят взаимно. Това означава да променим здравеопазването, да изискваме действия от правителствата за подобряване на икономика; нещата да се случват така, че никой да не бъде изоставен. Ако положим усилия в създаването на силни системи, ще процъфтяваме, независимо от всичко.

Другият урок е да сме благодарни. Понякога е необходимо сътресение, дори криза, преди да осъзнаем какво имаме и колко сме взаимосвързани. 2020 ни позволи да видим и проблемите, но и благословиите. Нека продължим да сме благодарни за това, което имаме и за хората, с които преживяваме това бурно историческо време.

Натали Фаулър, медиум

Общо за 2021-ва:

На 21 декември 2020 се случи голям астрологичен съвпад... Това беляза началото на енергична промяна, която някои отбелязват като наближаващата ера на Водолея. Това означава, че каквато и енергия да си набявяме от Вселената, точно това ще получаваме обратно. Ако живеем на силни вибрации (което означава да сме позитивни и да работим за доброто на другите), това е енергията, която ще привличаме и добрите неща ще идват при нас много по-лесно от преди. Ако живеем с негативна вибрация (действайки в манталитет на жертва или мислейки песимистично), ще ни се случват неприятни неща.

via GIPHY

През живота си не съм виждала такова вълнение около края на година и не се е случвало хората толкова развълнувано да казват "довиждане“ и да посрещат новата година. Колективната енергия в навечерието на Нова година беше фантастична. Количеството надежда и вълнение, които всички по света манифестират, заедно и едновременно, е същинска магия. Това прави входящата енергия за 2021 абсолютно невероятна.

Любов:

Ще започнем да живеем с широко отворени очи. Надявам се, че щe сме благодарни и признателни за малките неща, които преди сме приемали за даденост. Да излезеш на среща с някого на живо ще е много по-хубаво сега, защото ще го оценим с цялото си сърце. Това ни позволява да усещаме света по начин, по който никога не сме изпитвали досега...

През 2020 успяхме да видим кои са нещата, които вече не ни служат. Когато двойките трябваше да оставят всичко и да бъдат сами в изолация заедно, хората успяха да открият какво не е наред във връзките им. Имам клиенти, които изведнъж осъзнаха, че са във връзка с някого, с когото изобщо не си пасват. Тези хора сега ще могат да започнат нови връзки, по-добри от преди, поради самосъзнанието, придобито през 2020. Сега знаем по-добре какво искаме и какво търсим, можем по-добре да дефинираме какво заслужаватме от връзката си и в резултат на това най-доброто вече може да дойде в живота ни. 

Пари:

Ние нямаме контрол върху това, което се случва в икономиката, така че трябва да направим всичко възможно, за да се откажем от притеснението, което имаме по въпроса. Имаме контрол върху нашите лични финанси и избор на разходи... Ако следваме сърцата си и работим това,  което обичаме, правейки неща за другите, изобилието и финансовата сигурност са сигурни. Ако работим с негативизъм, с много тревоги и страх, това е енергията, която ще привлечем. Колкото повече устояваме на притесненията и страха и колкото повече поемаме рисковете, свързани със следването на сърцата си, за да открием истинските си страсти, толкова повече изобилие ще последва. 

За какво да внимаваме:

Tъй като ще получаваме това, което манифестираме във Вселената, мисля, че трябва да избягваме негативното мислене колкото е възможно повече. Ако се озовем в момент на негативно мислене (което всички ние правим от време на време, хора сме), трябва да се опитаме да заменим тази една негативна мисъл с три положителни такива. Вместо да се фокусираме върху това, което нямаме, да бъдем благодарни за малките неща: храната на масата ни, дрехите на гърба ни и покрива над главата ни - нещо повече от положително. 

via GIPHY

Какво да очакваме:

Настоящето е прекрасно време да заявим надеждите и мечтите си и моментът е идеален за поставяне на цели за новата година. Трябва да си направим списъци с нещата, които искаме да ни се случат. Записвайки тези неща на хартия, даваме на нещата още по-голяма сила да се проявят и сбъднат.

С какво да запомним 2020-та:
 
Звучи малко клиширано, но е важно да запомним, че животът се случва "заради нас“, а не "за нас“. Тази последна година беше година на оцеляването, но тя също бе възможност за много хора да рестартират живота си. Позволихме си да видим какво работи и какво - не, кое е полезно и кое - не. Сякаш Вселената почука на вратата ни, казвайки: "Правите ли това, което наистина искате и там ли сте, където искате да бъдете?" Хайде да действаме, да направим вече онова нещо, което винаги сме искали, но никога не сме имали смелостта! Нека не чакаме пандемията да ни тласне към мечтите, животът е твърде кратък. Нека бъдем щастливи сега!
 
 
Фелиция Бендер, нумеролог
 
 
 
Общо за 2021-ва:
 
2021-ва нумерологично се равнява на числото 5 (2+0+2+1). 5 е числото на свободата, прогресивното действие, чувственото преживяване, авантюристичните занимания, свързването с други хора, различни от нас; то носи със себе си много енергия. В астрологията отговаря на зодия Лъв, тоест характеристиките на знака и на числото са еднакви. И така, какво говори това за 2021? Че ще бъде като пътуване с влакче в увеселителен парк! Приготвяме се за много ярки преживявания, скъпи и луксозни придобивки, много нови идеи, но и много разсейвания и нестабилност.

Това ще е година, в която сме изправени пред предизвикателството да се откажем от остарелите начини на съществуване и мислене и да преследваме сериозни, драматични и перспективни промени. Петицата винаги се движи напред, никога назад.

Обяснението? Пет носи тестове и предизвикателства. Докато колективно страдаме по липсата на физически контакти, пътувания, културни дейности и други забавления и социални преживявания, годината ще продължи да носи ограничения и усещане, че сме задушени, вързани и заседнали. Ключът е в намирането на свобода за ума (възвишеност!). И в намирането на удоволствие там, където можем да го намерим.

via GIPHY

Любов:
 
Петицата е числото на секса, чувствеността и забавленията! Тя е също така числото на бягството, излишъка, ексцесиите и самодоволството. Смея да твърдя, че всички сме гладни за физически контакт след една година изолация. Така че, от една страна, да, 2021 е първокласно време за всички чувствени неща! Секс и храна. Тази енергия подкрепя удоволствието и гмуркането в преживявания.

 
Пари:

Необходимостта е майка на креативноста и вече виждаме как бизнесът се адаптира към новите ни настоящи нужди. Виждаме много творчески решения на всякакви проблеми. Енергията на 5-ицата подкрепя този импулс и движения в бъдещето... Това е година, в която да отворим себе си и по-сплотени да поемем в нова посока.

За какво да внимаваме:

5 е еманация на страхотните идеи. Това звучи добре, но всъщност годината ще е динамична и сътресителна; сега наистина не е моментът да поемаме дългосрочни ангажименти или да пускаме корени. Липса на дисциплина и ред ще са нещо тенденциозно през 2021-ва. Импулсивността може да доведе до действия, за които ще съжаляваме. С други думи, излизането от релси и леки изблици на негативизъм са това, за което да внимаваме през тази важна година. 

Какво да очакваме:

5-цата е двигател и разрушител - висшата цел според това число е да се зареже старото и да се "осъвремени" битието. Промяна! Адаптивността е задължителна. Това е година, в която да увеличим активността си и да се впуснем в неизвестното, да се възползваме от приключенския си дух и да приемем позитивите от несигурността.
 

via GIPHY

 
С какво да запомним 2020-та:
 
Най-висшият израз на енергията на 5-ицата е да бъдем отворени за нови възможности и да имаме сила да поемем в нова посока, фокусирани и ангажирани. Ключът към успеха стои  в нашата колективна способност да сме продуктивни след разсейването и хаотични енергии на 2020. Крайният урок от нея е това.

Утре следва Втора част на Предскзанията за 2021-ва, очаквайте!

 

More Astro