Следва

Тема на седмицата: развеждат ли се или не се развеждат Александра и Даниел Петканови

Развод или временни проблеми: какво се случва с княжеския брак в Монако

Какво се случва там 

Love преди 3 години

Съвсем неотдавна писахме, че Княгиня Шарлийн на Монако обръсна смело половината си глава - стъпка необичайна по принцип, още по-необичайна за член на монархическо семейство. Изглежда нещата ще се окажат точно такива, на каквито приличат от подобен публично оповестен ход - драматични. 

По думите на близки до фамилията, княгинята се намира в "състояние на агония", сблъсквайки се с "най-сериозната криза в живота си". Ще удържи ли бракът на Шарлийн и Албер сериозното изпитание? 

В навечерието на Новата година на официалния Instagram-профил на княгинята на Монако се появиха празнични семейни фотографии. На тях съпругът й, княз Албер, изглежда напълно спокоен и щастлив, докато се забавлява с децата си в червен костюм и кроксове. Само че върху лицето на Шарлийн няма и следа от радост. Напрегната, изкуствена усмивка. Уморени и тъжни очи. Целият вид на княгинята затвърждава факта, който акцентират всички кралски експерти от декември насам: кралското семейство на Монако преживява небивала криза, която твърде вероятно ще разруши 9-годишния им брак.

В края на 2010-та Албер има репутацията на закоравял женкар, на когото са приписвани десетки любовни истории (в това число - със супермодела Клаудия Шифър и акстрисата Брук Шийлдс), както и две извънбрачни деца. В момента, обаче, в който започва да се среща с Шарлийн Уитсток - високата синеока блондинка с успешна спортна кариера, князът установява, че е готов, най-накрая, да се установи. През лятото на 2011-та двамата официално стават мъж и жена, а три години по-късно се появяват близнаците им - Жак и Габриела.

Семейният живот на Албер и Шарлийн не може да се нарече приказка. Слуховете за това, че жената не се чувства на мястото си, се появяват дни след бракосъчетанието. Френският вестник Le Journal du Dimanche публикува скандална статия, в която се твърди, че Шарлийн е направила три опита да избяга от съпруга си (дори е търсила убежище в посолството на ЮАР в Париж), но нито един не се е увенчал с успех. Историята получава развитие, когато на самата сватбена церемония гостите стават свидетели на извънредно странна сцена: изведнъж булката се разплаква, Албер се приближава до нея и със заповеден тон й казва: "Не плачи!" Шарлийн се успокоява едва, намирайки сили да обмени брачните клетви с младоженеца. По-късно княгинята уверява журналистите, че сълзите й са плод на обществения натиск и напрежението. 

Така или иначе, в продължение на дълги години, съюзът изглежда здрав и устойчив. По всичко личи, че Шарлийн се е успокоила напълно, а и Албер не й дава сериозни поводи за ревност. Все пак, в интервю, княгинята признава, че й е скучно в двореца, че страда за майка си, както и че възпитанието на сина и дъщеря й я уморява и натоварва. Албер от своя страна също се жалва, че му е досадно, че нищо ново не се сслучва в живота му и че не успява да натрупа никакви нови впечатления. "Не остава място за спонтанни реакции, - признава в интервю през 2020 година Князът. - Дори спонтанността (в брака ни) е планирана". И все пак, поне видимо, не се случва нищо черезвичайно, което да изглежда застрашаващо знатния брак. До декември миналата година. 

Тогава бразилка, временно живееща в Италия, внезапно заявава, че отглежда извънбрачната дъщеря на Албер. Според твърденията й, двамата се запознават в нощен клуб в Рио де Жанейро през 2004 година - времето съвпада с първите ухажвания на Албер и Шарлийн. Бразилката твърди, че двамата с Албер са преживели няколко бурни месеца заедно, пътувайки по целия свят. Тя дори посещава Русия заедно с монакския принц, където е лично представена на президента Владимир Путин. През ноември 2004 година, дамата разбира, че е бременна.

Днес дъщеря й е на 15 години. На 24 септември 2020 момичето изпраща на Албер ръкописно писмо на португалски, част от което е публикувано в един от местните вестници. "Когато бях на 5 или 6 години, непрекъснато питах мама къде си и защо не си с нас. Моите приятели растяха в цели семейства, аз исках същото. Така и не получих отговор, - пише ученичката на предполагаемия си баща. - Не разбирам защо е трябвало да раста без баща, а сега, когато те намерих, ти не искаш да ме видиш". 


Уличният стил на звездите: траурната барета и странното палто на княгиня Шарлийн


Самият Албер отрича, че е баща на момичето, и твърди, че става дума за шантаж. Бразилката отговаря чрез адвоката си: "Не шантажирам никого. Никога не съм искала пари от княз Албер. Всичко, което искам е ДНК-тест, за да може дъщеря ми най-накрая да разбере кой е истинският й баща". Очевидно жената е решена да търси правата си в съда. Първото изслушване на страните е насрочено за февруари 2021 година. 

Трудно е да си представим какво изживява в момента законнана съпруга на княз Албер. "Шарлийн не иска да вярва на слухове, но дори и само да си ги чул - това е кошмар. В момента наистина е в ход най-тежката криза в живота й от момента на сватбата", твърди близък до семейството. Персоналът на двореца потвърждава тезата, заявявайки, че обстановката в княжеския дворец е "смазваща". Независимо от целия разкош и великолепие в него, по всичките му ъгли се долавя атмосфера на крайно напрежение и омраза. Ще съумее ли Шарлийн да остане при тези условия? Повечето кралски експерти са скептични. 

Впрочем, военнослужещият и близък приятел на семейството Ричард Фицуилямс, поддържа различно становище. Той вярва, че Шарлийн е силна жена, която няма да напусне Монако в тези смутни времена, защото чувства отговорноста си. "Влиятелната княжеска двойка има важно значение за имиджа на Монако, особено като се отчетат някои поведенчески проблеми на някои членове на семейството - пояснява той. - Затова и бракът на княза и княгинята буди невероятно възхищение. Като се имат предвид всички слухове, които го съпровождат, Шарлийн се справя повече от добре". 

Годината тръгна бурно за всички, припомняме новината за развода на Ким и Кание, както и гледаното близо милион пъти видео, отправящо пътя към развод, на Александра и Даниел Петканови. Какво ли предстои?  

More Love