Следва

Vogue Italia: The Animal Issue

Астро, Таро, Стъклено кълбо - всички предсказания за годината - Част II

Толкова ще е хубава тази 2021! 

Astro преди 3 години

Предсказанията за 2021-ва са обещаващи, повече от интересни и повече от неочаквани. В част I публикувахме мненията на таро специалист, нумеролог и медиум, продължаваме в същия дух с част II - по-астрологично насочена, точно както обичаме... Enjoy!


Астро, Таро, Стъклено кълбо - всички предсказания за годината - Част I


via GIPHY

Джейми Лин, медиум и астролог 

Общо за 2021-ва:

Предчувствам, че ще имаме повече надежда през 2021. Положителни промени ще се случат в световен мащаб. Няма да има толкова много страх, колкото през 2020. Виждам промени към по-добро, които ще започнат от края на февруари или март.

via GIPHY

На 21-ви декември 2020-та Юпитер и Сатурн се изравниха, образувайки Великата конюнкция в знака на свободолюбовия въздушен Водолей. 2021 е зората на Ерата на Водолея. Това е първият път, в който Сатурн и Юпитер се изравняват във Водолей от 1623 година! Ще се случат страхотни неща! Тази астрологична комбинация подкрепя бунтарското и нестандартно мислене; тя ще позволи на хората да се впуснат в мечтите си, а освен това Юпитер и Сатурн насърчават социалното съзнание. Виждам обстоятелствата и промените от 2020 като повод хората да се извисят душевно, да се пробудят. Душите ни се развиват и ние вървим напред. 2021 е година на ново начало, в което да приложим научените уроци. Година на положителни промени и много надежда. 

Любов:

Усещам, че това ще бъде добра година за любовния живот на хората. Ще знаем какво искаме в любовта и ще се справяме. Двойките ще се радват, че ще могат да правят неща, които някога са приемали за даденост. Виждам как много хора ще се влюбят и ще са щастливи - танцуващи, когато никой не ги гледа. Усещам също, че хората вече няма да губят времето си и ще ценят много повече важните неща. Усещам, че ще се родят много бебета. Виждам щастливи двойки, държащи се за ръце, грижейки се един за друг. Виждам безусловна любов към хората и много усмихнати лица. През 2021-ва отново ще сме готови да се влюбваме.

Пари:

Икономиката ще започне да се подобрява около май или юни тази година.  Ще се чувстваме по-големи, смели и експанзивни и това ще раздвижи икономиката към по-добро. Разбира се, това няма да се случи за една нощ, но знам, че ще постигнем напредък, без да поглеждаме отново назад. Виждам хора, работещи извън зоните си на комфорт. Като феникс, който се издига от пепелта, за да следва мечтите си. Ще бъдат създадени много велики неща. Работните ни места ще се преструктурират и хората ще се върнат силни и готови да работят усилено. Ще се формират много нови бизнеси с уникални концепции. 

За какво да внимаваме:

Tрябва да избягваме надпреварите и хаоса, в чиито капан сме хванати от толкова години. Едно от положителните неща на 2020 бе, че ни принуди да забавим темпото. Това накара хората да спрат, за да помиришат цветята, както се казва... Ние прекалявахме с нещата на толкова много нива. Бяхме прекалено снизходителни и способността да имаме всичко на една ръка разстояние се отдръпна за миг заради Covid-19, което ни се стори като трагично събитие, но донесе житейски уроци за всички нас. Предвиждам, че хората ще бъдем балансирани през 2021. Всички отново ще ходят на работа и училище, но и ще прекарват повече време с онези, които обичат. Не трябва да се впускаме в миналото - старите пътища са зад нас. Това, което е работило преди, може да не проработи отново. Нека не сме тесногръди.

via GIPHY

Вместо това нека да отворим съзнанията и разширим кръгозора. В бъдеще не трябва да бъдем негативни, а само да мислим позитивно. Погледнете на нещата в нова светлина! 

Какво да очакваме:

Пандемията и другите събития от 2020 предизвикаха промяна във всички нас. 2021 ще бъде година, в която оценяваме нещата повече, в която мислим нестандартно, в която сме по-иновативни и по-склонни да правим неща извън зоната си на комфорт... Следващите дванадесет месеца са идеално време да се впуснем в духовни пътувания и приключения. Очаквам нови идеи и големи крачки с технологиите и повече космически изследвания. 2021 ще е много по-лека, лесна и хармонична. 

С какво да запомним 2020-та:

Големият урок на 2020 е да не приемаме хората и нещата за даденост... Миналата година ни накара да осъзнаем, че не сме непобедими, но че можем да се съхраним и спасим заедно. Направихме огромни промени за кратък период от време, ​​научихме се да се адаптираме към "новото нормално" толкова бързо! Всичко това беше невероятно...

Хората трябва да се потупваме по рамото един друг - да се сближаваме и подкрепяме. Не позволихме на обстоятелствата през 2020 да отнемат духа, стремежа и волята ни. 2020 ни научи да оценяваме, а 2021 ще позволи да се наслаждаваме на малките неща в живота. 

Мадам Памита, гледач на Таро

Общо за 2021-ва:

Изтеглена карта: Page of Cups; Паж чаши
2021 ще е година на по-дълбока духовна и социална връзка с хората. Ще видим все повече хора да се обръщат към индивидуални духовни практики. Ще ценим по-дълбоко природата и ще имаме повече уважение към Майката Земя. Домашните любимци и връзката с животните в дивата природа също ще станат още по-важна част от живота ни. Тенденцията за 2021 е да се стремим към по-автентични, лични и интимни преживявания с природния и духовния свят, за да събудим за собствените си психически способности.

Любов:

Изтеглена карта: Ace of Swords; Асо мечове
Думите, идеите и комуникацията ще бъдат абсолютно ключови за хората, които искат да подобрят отношенията си или да приемат нова любов в живота си. Всичко е в менталната нагласа и в действието, което следва това мислене. Хората, които са готови да възприемат нови начини за общуване, и които не се страхуват от използването на технологии, интернет и социални мрежи, не само ще оцелеят, но и ще процъфтяват в любовния си живот през тази година. Думите и идеите ще станат още по-мощни, така че да изразяваме себе си чрез публични пространства като социални мрежи, блогове, форуми, видеоклипове и подкастове ще е чудесен начин да се покажем на света и да се свързваме с нови хора сега, когато социалните контакти все още са ограничени.

Освен това е важна комуникацията, която всеки води сам със себе си. Нещо толкова просто, колкото воденето на дневник, ще отвори мощно съзнанието ни за себепознание и любов към себе си, което е най-добрата основа за започването и поддържането на връзка. Редовната комуникация с близките ще задълбочи отношенията ни с тях, така че намирането на нови начини за комуникация ще обогати отношенията ни във всякакви аспекти. 

Пари:

Изтеглена карта: Seven of Cups; Седмица чаши
Това ще бъде наистина объркваща година от гледна точка на икономиката. Някои сектори ще експлодират, други ще бъдат стопирани. Хората, които търсят кариерата на живота си, е важно да знаят, че интуицията в момента действа по-добре от логиката. Ще се разкрият златни възможности, но за да ги видим, трябва да се вслушваме в ума, духа и телата си. Винаги е трудно да действаме, когато сме обзети от страха, така че ще бъде наистина полезно за всеки да си създаде някаква практика или малък ритуал (най-добре медитация), с които да чуем онзи мъничък глас, който ни насочва. Този глас ще подскаже какъв избор да предприемете, когато сте "на кръстопът" по отношение на кариерата и рисковете, свързани с нея.

За какво да внимаваме:

Изтеглена карта:
Two of Pentacles; Двойка пентакли
Да се справяме с много неща наведнъж и да живеем "твърде бързо" не е добра идея като цяло, но особено през 2021. Макар че част от това може да е неизбежно, това, което тази година трябва да култивираме, е повече внимание. Да се фокусираме върху това, което правим, независимо дали става въпрос за разговор с някой в Zoom, готвене или почистване на чекмеджетата на бюрото. Доколкото е възможно, опитайте да се съсредоточите изцяло върху човека, с когото сте, или дейността, която извършвате. Правенето на две (или повече) неща наведнъж се налага понякога, но е хубаво да отделяме малко повече време за всяко нещо поотделно. Не трябва да позволяваме списъкът ни със задачи да стане твърде дълъг или да се чувстваме притиснати от задълженията си.

Какво да очакваме:

Изтеглена карта:
Ace of Pentacles; Асо пентакли
Това всъщност може би ще бъде страхотна година за нов бизнес или нова кариера. Предприемаческите натури ще открият възможности, които ще им се сторят невероятни. Ако сте се заигравали с идеята да смените кариерната си ориентация, 2021 е чудесна година за ново начало. Ще се отворят възможности за нови начинания и по отношение на здравето. Ако не сме успели да се съсредоточим върху тялото си и да се отнасяме към него с доброта и любов през 2020 (тоест да се храним добре и да правим упражнения, например), тази година ще имаме повече енергия за това.

С какво да запомним 2020-та:

Изтеглена карта:
Eight of Wands; Осмица жезли
Трябва да опознаем себе си и своята висша цел, да открием как да живеем живота си по най-добрите начини. Добра идея е, вместо да си поставяме обичайните цели за годината, да си създадем някаква мантра или висша мисъл. Да се запитаме какво носим на света и след това как можем да увеличим това още повече тази година. Когато започнем да работим по самите себе си, тогава внасяме чувство за цел в общността си. Както казва Мала Тоусафзай: "Една книга, една писалка, едно дете и един учител могат да променят света.“ Простите малки неща могат да имат огромно въздействие, така че не чакайте момент, в който да направите нещо голямо, просто правете малките неща възможно най-често. 

Ейми Трип, астролог

Общо за 2021-ва:

Няколко планети се струпаха в Козирог в края на миналата година, което донесе тежест в бита, отделно, връзката между Юпитер, Сатурн и Плутон през 2020 също бе особено сериозно събитие. Настроението през 2021 ще е по-леко, Юпитер и Сатурн напускат земния Козирог и се позиционират във Водолей, с което ни въвеждат в Новата ера. Този акцент върху енергията на Водолея вероятно ще се прояви като по-голям стремеж към промяна, новости, иновации и независимост. Това е много по-различно от ограничителната, традиционна, авторитетна и структурирана енергия на Козирога.

via GIPHY

Като цяло през 2021 ще се чувстваме по-свободни, отколкото през 2020. Плутон обаче все още е в Козирог, така че енергията на Козирога не е напълно изчезнала. Ще продължим да сме свидетели на сътресения, трансформации и сриване на остарели структури и традиции, които вече не са от значение. Властовите отношения в света също ще се променят. 

Любов:

Тази година ще бъде по-лесна за любовния живот на хората за разлика от миналата. Тогава Венера и Марс бяха ретроградни; тази година Марс няма да бъде изобщо ретрограден, а Венера - чак към средата на декември. Венера и Марс, преминаващи през един и същ знак през юли, трябва да внесат искри в романтичния ни живот. Мъжката и женската планета ще се свържат на 11 юли, което е най-благоприятният момент за срещане на нови хора и започване на връзка.


Последен ден с Ретрограден Марс за следващите две години, йей


Пари:

Съвпадът между Юпитер и Сатурн е показателен за големи културни и социално-политически промени, в това число и икономически. Мисля, че през 2021 ще видим бавен, но стабилен икономически растеж. Уран, позициониран в Телец, знакът на финансите, сигнализира, че може да преживеем неочаквани професионални спадове, особено защото формира квадрат с Юпитер и Сатурн. Но същевременно това разположение свързва парите с технологичния напредък и обратно. Валутите като биткойн вероятно ще получат повече внимание. 

via GIPHY

За какво да внимаваме:

Важно е да играем по правилата, когато Плутон е в Козирог, да използваме разумно силата, която ни е дадена, докато всеки от нас амбициозно се изкачва на върха на своята планина. Борбата за власт, задържането от контрола и недобросъвестните тактики ще се обърнат срещу нас. Плутон в Козирог разкрива корена на неистиността - корупция, алчност и злоупотреба с власт - в правителствените структури и институции, а също и лично в начина, по който ние постигаме по-висок статут.

Какво да очакваме:

Голямата конюнкция между Юпитер и Сатурн прави 2021 много подходяща за изравняване на нашите професионални и социални амбиции. Тази връзка е начален момент, позволяващ нови бизнес начинания, нови социални роли и полагане на основите за преструктуриране на живота през следващите 20 години. Също така, силната енергия на Водолея през 2021 насърчава обединяването със съмишленици за колективни цели, като социална справедливост, хуманизъм, реформи, благотворителност. Водолеят също така предпоставя иновации от всякакъв вид, особено научни и технологични. 

via GIPHY

С какво да запомним 2020-та:

Важността на всяка индивидуална личност по отношение на колектива - на това ни научи 2020. Докато преминаваме към 2021 и към това, което някои наричат ​​ерата на Водолея, сме далеч по-наясно с това, как индивидуалният избор и поведението на всеки отделен човек могат да повлияят на общността като цяло. 

More Astro