Следва

Пръстенът на принцеса Даяна - в новата колекция на Garrard

Bottega Veneta приключиха със социалните мрежи

Новата тенденция е тук

All fashion преди 3 години

Без да обясняват причините, Bottega Veneta изтриха всичките си публикации и профили в социалните мрежи. Никакви съобщения повече в Twitter, никакви снимки в Instagram и анонси в Facebook. Решението е крайно за италианския луксозен бранд, който, под страхотното ръководство на креативния директор Даниел Лий стана перлата в короната на холдинга Kering, чиято собственост е.


Даниел Лий

Може би, най-висшият разкош в новото време, в което живеем, е да излезеш от системата, да изтриеш всички следи от цифровото си съществувание и да се опиташ да заемеш суверенното пространство, което принадлежи само и единствено на теб. И на никой друг. Колкото повече мислим за това, толкова повече смисъл откриваме в стратегията на Bottega Veneta. Миналия месец Лий сподели с Никол Фелпс от Vogue, че не вярва в дигиталните ревюта (вместо това той избра битуково салонно представяне с двумесечно ембарго върху кадрите). И, разбира се, той работи заедно с Фийби Файло, докато тя е в Celine. По нейно време модния гигант Celine не прави никакви онлайн продажби, което пък превръща магазините на лейбъла в свещени места.


Bottega Veneta S/S 2021

Hermès предприе аналогична стратегия, за да превърне продукцията си във фетиш, за който хората говорят със страхопочитание, шепнейки. The Row, американският аналог на френската фирма, използва социалните мрежи и електронната комуникация икономично и изящно, предпочитайки да привлича купувачите в стилните си бутици. През 2015 година Албер Елбаз, се изрази сякаш най-точно от всички: "Когато твърде много слушате за дизайнера, това внушава, че дрехите му не са достатъчно добри, поради което им е нужна много реклама, за да се продават повече".


Любовта трае три години, а креативните директори в луксозния сектор - 5



Bottega Veneta S/S 2021

По наши наблюдения, базирани на десетки разговори и интервюта, 7 от 10 човека указват Bottega Veneta като един от брандовете, които познават и следят най-много, и при възможност купуват. Като вземем предвид как Даниел Лий изстреля във висотите аксесоарите и дрехите на марката - безбожно елегантни и красиви неща - наистина не виждаме какво повече е нужно да се прави, за да се стимулират продажбите от страна на бранда, който и без това продава ударно, независимо от космическите си цени. Можем да допуснем обаче, че сега вече тежестта за рекламиране на бестселърите на Bottega Veneta ще легнат на плещите на самите онлайн търговци. Предстои да видим, ще е много интересно.


#ootd: Всичко Bottega


 

More All fashion