Следва

Най-после: тийзърът на продължението на "Сексът и градът" е тук

"Три високи жени" дават начало на новата театрална година в Народния театър

На 22 януари предстои премиерата на „Плач на ангел“ от Стефан Цанев

Events преди 3 години

Театралната 2021 г. в Народния театър се открива утре, 8 януари със спектакъла „Три високи жени“ от Едуард Олби с участието на Мария Стефанова, Виктория Колева, Радина Боршош, Василена Винченцо и Явор Вълканов. Хитовото представление, режисирано от Стефан Спасов, ще се играе на Голяма сцена от 19:00 ч. „Три високи жени“ има награда АСКЕЕР`2018 за водеща женска роля на Мария Стефанова и за костюмография на Нина Пашова.

Премиерните „О, ти, която и да си...“, „Какво да правим с виолончелото?“, „Капитал(на) грешка“ и „Страх за опитомяване“ са сред заглавията в програмата за първия месец от годината, която може да се види тук. Другите представления, които зрителите ще могат да гледат, са „Облог“, „Neoдачници“, „Цветът на дълбоките води“, „Бащата“, „Караконджул“...

Билети за спектаклите могат да се закупят както на касите, така и онлайн на официалния уебсайт на Народния театър.


"Какво да правим с виолончелото"

На 22 януари 2021 г. на Камерна сцена ще се състои и първата за тази година премиера – на монодрамата „Плач на ангел“ от Стефан Цанев с Христо Мутафчиев в ролята на Райчо и режисьор Стоян Радев. Сценографията и костюмите са на Елица Георгиева, композитор е Веселин Митев, драматург – Мирела Иванова, асистент-режисьор – Боряна Митева.


"Страх за опитомяване"

„Плач на ангел“ ще „зарази“ зрителите с тревожните размисли за свободата и нейната висока цена. Райчо излиза от затвора и попада насред развързаните бесове на хаоса, които криворазбраната и злоупотребена свобода, а и мнозина от нас са оставили да шетат, рушат и безчинстват наоколо, по земите ни и в душите ни. Какво вижда и какво усеща бившият затворник, как преживява пораженията и опустошението, които смаляват смисъла на живота и смисъла на свободата, лишена от отговорности, от човечност и милост. Острите липси на порядък, социално приличие и високи общочовешки ценности пробождат като ножове Райчо, превръщат го в мишена на болката, която задава въпроси, на които ангелите могат да отговорят само с плач.

Всеки от нас понякога е Райчо, който не вижда друг изход, освен да пожелае обратно порядъка и простите, жестоки правила на затвора, уви, всеки от нас понякога е Райчо, закопнял за измамния уют на не-свободата.


"Капитална грешка"

„Плач на ангел“ сякаш е написана днес, за да ни изправи пред лицето на изпитанията и да ни насърчи да ги преодолеем, да преработим страданието в сила и въображение и така да се справим със самите себе си, да направим правилните нравствени и житейски избори насред нееднозначните български и световни времена.

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 4 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 5 дни

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?