Следва

Give me that Jimmy Choo

3.1 Phillip Lim, PRE-FALL 2021 READY-TO-WEAR

Оммм: колекция от мантри 

All fashion преди 3 години

Месец след локдауна миналата пролет, Филип Лим излезе с концепцията за нова капсулна колекция от удобни дрехи. Практично. Те са "спокойни", но в никакъв случай спортни, и имат допълнително предимство - материите са антибактериални. Всяка дреха е кръстена на мантра; някои от имената са "Live Free", "Be Present" и "With Gratitude". Размишлявайки върху генезиса на линията, Лим го описва като опит да "обединя личния си жизнен път с това, което правя професионално“.

Подобно на много дизайнери преди пандемията, Лим усеща напрежението на непрекъснатия натиск на "производствени графици", бъркотията около тенденциите, поставени от fast fashion марките, и възхода на Instagram стила. Семплата колекция, която започва да продава онлайн през ноември, е остър отговор на всичко това, което той откровено нарича "пълна глупост“.

Името на новата колекция е "Live Free", имащо за цел да носи простота и практичност, но и много емоция. "Какво би накарало хората да се чувстват обнадеждени?“, пита се той и привидно отговорът е "да живеем свободно". Официално колекцията е pre-fall, но вътрешно Лим и екипът му я наричат ​​MJJ тоест "за май, юни и юли". Тафтени Slip рокли в шербетови нюанси с нежни подгъви улавят най-добре безгрижното, радостно усещане за това време на годината (конкретно в Ню Йорк).

Лим е съвсем прав, казвайки, че 2021 ще бъде година на възстановяване. Той подхожда стратегически, ограничава колекцията до минимален брой дизайни и я лишава от всякакви непрактични детайли, без да губи причудливостта, която смята за неразделна част от ДНК-то на 3.1. Това е решение, носещо баланс. Неговата мантра е : "It's all about owning my own brand", а именно той сам да поставя смисъла на собствената си марка.

More All fashion