Следва

Give me that Jimmy Choo

3.1 Phillip Lim, PRE-FALL 2021 READY-TO-WEAR

Оммм: колекция от мантри 

All fashion преди 3 години

Месец след локдауна миналата пролет, Филип Лим излезе с концепцията за нова капсулна колекция от удобни дрехи. Практично. Те са "спокойни", но в никакъв случай спортни, и имат допълнително предимство - материите са антибактериални. Всяка дреха е кръстена на мантра; някои от имената са "Live Free", "Be Present" и "With Gratitude". Размишлявайки върху генезиса на линията, Лим го описва като опит да "обединя личния си жизнен път с това, което правя професионално“.

Подобно на много дизайнери преди пандемията, Лим усеща напрежението на непрекъснатия натиск на "производствени графици", бъркотията около тенденциите, поставени от fast fashion марките, и възхода на Instagram стила. Семплата колекция, която започва да продава онлайн през ноември, е остър отговор на всичко това, което той откровено нарича "пълна глупост“.

Името на новата колекция е "Live Free", имащо за цел да носи простота и практичност, но и много емоция. "Какво би накарало хората да се чувстват обнадеждени?“, пита се той и привидно отговорът е "да живеем свободно". Официално колекцията е pre-fall, но вътрешно Лим и екипът му я наричат ​​MJJ тоест "за май, юни и юли". Тафтени Slip рокли в шербетови нюанси с нежни подгъви улавят най-добре безгрижното, радостно усещане за това време на годината (конкретно в Ню Йорк).

Лим е съвсем прав, казвайки, че 2021 ще бъде година на възстановяване. Той подхожда стратегически, ограничава колекцията до минимален брой дизайни и я лишава от всякакви непрактични детайли, без да губи причудливостта, която смята за неразделна част от ДНК-то на 3.1. Това е решение, носещо баланс. Неговата мантра е : "It's all about owning my own brand", а именно той сам да поставя смисъла на собствената си марка.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 12 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.