Маски за устни: защо са важни и кои да изберем

Маски за устни: защо са важни и кои да изберем

Устата ми хубава, очите ми зелени 

Както се грижим за кожата на лицето и тялото, така трябва да се грижим и за тази на устните. За целта имаме един повече от идеален продукт, задължителен в това време от годината, когато устните са най-уязвими поради студа, и това са специалните маски за устни, за които разказваме в този материал. 

В ежедневния ни бюти-ритуал често изпитваме желанието да излезем от рамките на обикновеното и да пробваме нещо ново. Маските за устни се появиха на бюти пазара сравнително неотдавна, но веднага се превърнаха в бестселър сред продуктите за грижа за красотата. За какво служат, какви видове са и как да изберете своя вариант, разказваме тук.  

Маската за устни има наситена текстура и концентриран състав. При регулярна употреба тя оказва следното въздействие:

- възстановява кожата на устните, ускорява заздравяването на ранички и цепнатини;

- повишава съпротивителните сили на кожата спрямо негативното въздействие на окръжаващата среда;

- позволява леко да се увеличи обема на устните, в това число и визуално (защото подобрява микроциркуляцията на кръвта);

- прави устните меки и гладки;

- ефективно отстранява сухотата, редуцира дискомфорта при ранички или нацепвания; 

- удължават младостта на кожата, възвръщат обгрижения вид на устните. 

Видове маски за устни 

Като крем 

Кремообразните маски са подходящи за много сухи устни. Имат твърда восъкоподобна текстура, продават се както в кутийки, така и в тубички. 

Колагенови и като хидрожеле 

Обикновено имат лека консистенция и могат да се намерят и във вид на пачове. В състава им се откриват най-разнообразни компоненти - например биозлато, което изпълнява функцията на проводник за полезните съединения и е отличен антисептик. Попадайки на кожата, биозолатото започва да се разтваря под въздействието на температурата на човешкото тяло, което, от своя страна, позволява великолепно съставките да попият в кожата. 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.