Следва

На 50 да изглеждаш на 20? Може, с Алкална диета

Маски за устни: защо са важни и кои да изберем

Устата ми хубава, очите ми зелени 

Face преди 3 години

Както се грижим за кожата на лицето и тялото, така трябва да се грижим и за тази на устните. За целта имаме един повече от идеален продукт, задължителен в това време от годината, когато устните са най-уязвими поради студа, и това са специалните маски за устни, за които разказваме в този материал. 

В ежедневния ни бюти-ритуал често изпитваме желанието да излезем от рамките на обикновеното и да пробваме нещо ново. Маските за устни се появиха на бюти пазара сравнително неотдавна, но веднага се превърнаха в бестселър сред продуктите за грижа за красотата. За какво служат, какви видове са и как да изберете своя вариант, разказваме тук.  

Маската за устни има наситена текстура и концентриран състав. При регулярна употреба тя оказва следното въздействие:

- възстановява кожата на устните, ускорява заздравяването на ранички и цепнатини;

- повишава съпротивителните сили на кожата спрямо негативното въздействие на окръжаващата среда;

- позволява леко да се увеличи обема на устните, в това число и визуално (защото подобрява микроциркуляцията на кръвта);

- прави устните меки и гладки;

- ефективно отстранява сухотата, редуцира дискомфорта при ранички или нацепвания; 

- удължават младостта на кожата, възвръщат обгрижения вид на устните. 

Видове маски за устни 

Като крем 

Кремообразните маски са подходящи за много сухи устни. Имат твърда восъкоподобна текстура, продават се както в кутийки, така и в тубички. 

Колагенови и като хидрожеле 

Обикновено имат лека консистенция и могат да се намерят и във вид на пачове. В състава им се откриват най-разнообразни компоненти - например биозлато, което изпълнява функцията на проводник за полезните съединения и е отличен антисептик. Попадайки на кожата, биозолатото започва да се разтваря под въздействието на температурата на човешкото тяло, което, от своя страна, позволява великолепно съставките да попият в кожата. 

Маски-пачове от плат 

Именно това е най-популярния вид маски в момента. Представете си голям пластир, който трябва да се положи върху устните, да се прилепи и да се изчака, докато в кожата не попият всички, съдържащи се в маската полезни вещества. 

Нощна маска

Още един вариант на маската за устни, вероятно най-удобният, е нощната маска. Нанасянето е вечерно време, преди сън, като единствено важното е да нанесем дебел слой върху устните, както и около контура им. 

Как използваме маската за зъби 

Специалистите препоръчват да си правим маска 1-2 пъти в неделя, а колагеновите маски с хиалуронова киселина - не повече от три пъти. 

Преди нанасянето на маската трябва да се направи процедура по почистване. Средствата на основата на ензими обикновено изискват няколко минути, за да се отстранят мъртвите клетки на кожата и едновременно я овлажняват. Процедурата е възможна само в случаи на напълно здрава кожа, защото при сериозни проблеми с повърхността на устните, проблемът може да се задълбочи и то сериозно. 

More Face