На 50 да изглеждаш на 20? Може, с Алкална диета

На 50 да изглеждаш на 20? Може, с Алкална диета

Виктория Бекъм, невероятно успешна, Дженифър Анистън и Гуинет Полтроу - стройни и позитивни, Ел Макферсън - чудо на природата на нейните 56... 

Какво обединява споменатите по-горе момичета? Начинът на хранене, съвсем просто!

Виктория Бекъм, например, вече няколко години се храни стриктно по книгата Honestly Healthy Alkaline Programme, автор на която е известната шеф-готвач и диетолог Наташа Корет (доведена сестра на Сиена Милър, в чийто списък с клиенти са Роби Уилямс и Натали Имбрулиа) и лекарят-нутриционист Вики Едсон.

Изданието изобилства с красиви снимки и рецепти, както и общи предписания за "един нов начин на живот", в който се предпочита основно храна, която, попадайки в организма ни, се превръща в алкално образуваща (защото има и киселинообразуваща храна).


Виктория Бекъм, Гуинет Полтроу

Смята се, че организмът работи оптимално, ако алкално-киселинният баланс е налице (става дума за pH на кръвта, чийто норми са между 7,35 и 7,45). Ако нивото на киселинност в кръвта е по-високо, обменните процеси могат да се нарушат: храната се усвоява по-трудно, възниква дефицит на минерали и микроелементи (калий, магнезий, калций, натрий), натрупва се мазнина, увеличава се количеството слуз, намалява имунитетът, страда качеството на косата и кожата, енергията пада. Подобни симптоми могат да възникнат и когато алкалността е по-висока, но това при съвременния човек се случва крайно рядко - по-голямата част от продуктите, които консумираме днес, са киселинообразуващи. Киселинността се повишава и от стреса, от непрекъснатото усилие да вършим всичко на бегом. Т.е. фитнесът също работи в полза на киселинността.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.