Следва

Любов по време на пандемия - как да сближим положението

Камала и университетските й преживявания са корицата на Vogue

Madam Vice President!

Celebrities преди 3 години

Тя е жената, която представлява Нова зора в американската политика. Тя е онази, която вдъхновява всички жени, осъмнили се някога в себе си. Тя е на първо място “горда американка“, майка, съпруга и активист. Тя е първата жена, избрана за вицепрезидент на Съединените Американски Щати и първата такава на корица на Vogue.


9 неща, ВАЖНИ, за Камала Харис


Камала Харис е лицето за февруарското издание на списанието в небрежен и свеж аутфит: кецове Converse , блейзър Donald Deal - стил, който вече разпознаваме като неин собствен - и широка усмивка. В броя главна тема е животът на Камала, а по-конкретно времето й като член на сестринството Alpha Kappa Alpha в Университета Хауърд.

 Камала Харис на дигиталната корица на Vogue в костюм на Michael Kors 


Стилът на Вицепрезидента: Камала Харис, белият костюм и още


Основано през 1908-ма, Alpha Kappa Alpha е първото афроамериканско общество в историята и представляващите го цветове: сьомгово розово и ябълково зелено, са изключително емблематични. Именно оттам идва и значението на фона на корицата на Vogue, показана горе. Комбинацията от цветове е избрана от възпитателката Беулах Бърк, един от деветте учредители на групата. Тя остава непроменена повече от век и е незабавно разпознаваема сред членовете на подобни сестринства и братства. През годините от АКА са били част жени като телевизионната легенда Филисия Рашад, математика Катрин Джонсън и писателката Тони Морисън.

Камала се присъединява към AKA през 1986-та, по време на последната си година в Хауърд. Членовете на сестринството са, както винаги, много внимателно подбрани и жените стават първи приятелки, като всички те подкрепят Харис и нейната кампания. За времето й като член на АКА и огромното влияние, което то оказва върху нея, тя говори и изследва в автобиографията си “The Truths We Hold”, “Не ни беше казано, че имаме капацитета да бъдем велики; ние бяхме предизвикани да оправдаем този потенциал“, пише Харис за университетския си живот. “Имаше очакване да култивираме и използваме своите таланти, за да поемем лидерски роли и да окажем влияние върху хората в нашата държава, а може би дори и по света.“

Концепцията за корицата, създадена от фотографа Тайлър Мичъл, има за цел да разкаже колежанските дни на Камала и на всичките онези могъщи жени, които стоят зад почтеното име на Alpha Kappa Alpha. Самият Тайлър не е избран случайно за фотосесията, защото е “син“ на Delta Sigma Theta (второто от трите афроамерикански общества в историята на Хауърд) и “племенник“ на АКА. “Израснал съм  дълбоко изследвайки историята на тези общества и тяхното значение“, споделя той. “Със снимката на корицата исках да отдадем почит на цялата тази история.“

Фонът на корицата е спокоен и изпълнен с цветовете на пастеленото сьомгово розово и сатенен плат в ябълково зелено. А Харис в тези емблематични Converse кецове, които са се превърнали в нейна запазена марка, и блейзър по дизайн на приятеля й, дизайнерa Доналд Дийл, представлява един революционен образ на политик, като същевременно намеква за пътя, който я довежда до Белия дом.

Нейното политическо израстване е повече от вдъхновяващо, а още повече ни трогва връзката й с Божествените девет братства и сестринства ("The Devine Nine"). По време на дните за гласуване в САЩ, всички членове на обществата се обединиха, за да гласуват за Камала, създавайки един много емоционален и незабравим момент за нея. Корицата на Vogue е олицетворение на силата и единството, на пътя към справедливостта и победата, които самата Харис въплащава като личност.

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 1 ден

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.