Следва

Лейди Гага в шоуто на Опра

Ще съдят Бионсе заради българския дизайнер Искрен Лозанов

Огромен скандал грози Бионсе и екипа, с когото тя работи върху клипа на парчето Video Phone. Ако си спомняте, в...

All fashion преди 14 години

Огромен скандал грози Бионсе и екипа, с когото тя работи върху клипа на парчето Video Phone. Ако си спомняте, в него r'n'b изпълнителката се появи с уникално бельо, което обаче е изплагиатствано от модел на българския дизайнер Искрен Лозанов, научихме от dir.bg.

Родният моделиер представи творението си на международния конкурс Triumph Inspiration Award 2009, който се състоя на 27 май 2009 г., докато видеото на Бионсе се завъртя в ефира чак на 17 ноември 2009 г. Неговият модел е вдъхновен от картината на Пикасо „Момичето пред огледалото“.

Според последната мълва областният съд в Мюнхен е насрочил дело за 11-и февруари 2010 г. На заседанието ще бъдат изслушани двете засегнати страни – Triumph и Sony.

Спорът се пренесе в съда, след като от световния концерн за бельо изпратили запитване за облеклото на музикалната компания, но не получили конкретен отговор. Едва преди няколко дни Sony проявили заинтересованост към проблема.

За да защитят авторското творение на родния ни дизайнер, от Triumph предприели мерки, заради които в момента видеото на Бионсе не се върти по немските канали, както и Youtube.

Дали все пка българският талант ще получи някакво обезщетение за това, все още не се знае. Все пак няма да е лошо  светът да разбере за грозното плагиатство.
 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.