Следва

Love to Quote: 20 цитата от Мартин Лутър Кинг, на 92 днес

Какво казва Лилит знакът (аka our inner b*tch) за нас

Mean Girls Vibes! 

Astro преди 3 години

Както се разказва в еврейския фолклор, Лилит е първата съпруга на Адам в райската градина. Отказвайки да бъде подчинена на съпруга си (и постоянната му нужда от секс и храна, най-просто казано), Лилит си създава крила и отлита от нормативността. Дори ангелите не могат да я убедят да се върне при Адам и се смята, че тя все още броди по Земята, преследвайки - и дори демонизирайки - жените, докато не решат да бъдат свободни. Свободни от всичко. Образът на Лилит е архетипен образ на бунтовната жена. В астрологията тя е нашата инстинктивна страна; частта от нас, която е нефилтрирана и неконтролируема.

via GIPHY

via GIPHY

И така, какво е Лилит в нашата натална карта?

Въпреки че името Лилит е свързано с поне четири различни космически точки и обекти - от астероид до спътник, ще се съсредоточим върху това, което се нарича Черна луна Лилит, тоест Лунният Апогей или тъмната страна на Луната. Луната се движи около земята в елипсовидна траектория и апогейът е точката, в която Луната е най-отдалечена от земята по време на тази орбита. Тъмната Луна на Лилит не е обект, а точка: област от Луната, изолирана от всичко останало.

via GIPHY

В нашата астрологична диаграма Лилит показва в коя сфера ценим свободната воля и как да вървим по своя път. Лилит символизира нещо, за което не сме готови да правим компромиси, чрез което можем да получим достъп до женствеността не като проекция, която се стреми да угоди на другите (особено на мъжете), а като състояние на божествено творение. Лилит е символ на освобождаването от рамки и ограничения, пледиращ към фокус върху радикалния акт да бъдем себе си. С други думи: Лилит doesn't give a f***.

Как да разберем своя Лилит знак 

Ползваме този калкулатор от AstroTwins, който изчислява всички различни точки на Лилит. Сега се фокусираме, и описваме в следващия раздел, върху True Lilith (или True Osculating Lunar Apogee). Това е точката, която засяга вълнообразната орбита на Тъмната луна и според нас най-добре представя истинската ни женска същност. Ето и значенията на Лилит във всичките 12 зодиакални разположения:

Лилит в Овен или 1-ви дом
С толкова голям акцент върху личността и индивидуализма в нашето общество, Лилит в Овен ви поставя в неравностойно положение. Знаете, че истинските идентичност и индивидуалност не могат да бъдат опаковани и обвързани с нещо конкретно, и искате да покажете на света всички разхвърляни, хаотични части от себе си. Вероятно сте невероятен предприемач, имате уникална гледна точка (която ви идва без усилие), а също и човек, който дълбоко се бори за своя имидж. Можете да намерите баланс чрез партньорства, които отразяват вашите идеи и ценности обратно към вас. Потърсете хора, които не се страхуват да отговорят, когато задавате тежки въпроси.

via GIPHY

Лилит в Телец или 2-ри дом
Телецът е знакът на земните наслади, чувственото докосване и вкусната домашна храна. С Лилит в този знак вие наистина сте Богиня на земята. Не ви е грижа толкова за материалните притежания, а по-скоро за дългосрочната устойчивост. Като дете вероятно сте процъфтявали по време на екскурзии сред природата и експериментите в часовете по природни науки. И макар да знаете кои предмети са наистина специални за вас (сватбеният пръстен на баба ви например), осъзнавате, че притежанията не са това, което ви прави щастливи. Знаете, че хората живеят на земя, взета назаем от бъдещите ни деца, а не наследена от нашите предци. Понякога обаче се чувствате като аутсайдер, когато всичките ви приятели говорят за най-новите си покупки, за ремонти, скъпи пътувания и други ексесивни неща. Вместо да ги съдите или да ги наричате разточители, не забравяйте, че нещата, които всички имаме, са предназначени да бъдат споделени.

Лилит в Близнаци или 3-ти дом
По-добре от всеки знаете, че комуникацията е игра, която искате да спечелите. С Лилит в Близнаци вие сте свободна душа, стане ли въпрос за изразяване на идеи. Не ви е срам да изпратите имейл на шефа си в 3 часа сутринта... На кого му пука за етикета, когато има какво да се каже? Също така отказвате да се придържате към какъвто и да е определен график и можете да подлудите приятели и колеги, като се появявате късно или постоянно сменяте вече направени планове. Нека бъдем реални: никога не сте били на летището по-малко от час преди полет. Спонтанността е вашето тайно оръжие, но не забравяйте понякога да оставите време, за да зърнете голямата картина.

Лилит в Рак или 4-ти дом
Лилит в Рак е вечният непокорен тийнейджър: нарушаване на вечерен час, пропускане на семейни вечери и боядисване на стаята в неоново зелено, без разрешението на мама - такива неща обичате вие. Знаете, че семейството не се свежда само до кръвната връзка, а до намиране на хората и местата, които наистина ви омагьосват. С това разположение вие ​​приемате алтернативни сценарии при избора на дом или родителски подход. Потенциално сте изгнаник в родния си град или сте първият човек, който се е отдалечил и е нарушил други дългогодишни традиции. Внимавайте да не се "заземите“ или изолирате, когато се почувствате виновни, че пропускате Коледа или се доверявате на най-добра приятелка, преди да се обадите на сестра си. Не забравяйте, че изпълнявате мечтите на предците си. Имате за цел да споделите себе си със света, така че не дръжте любовта си заключена зад затворени врати.

Лилит в Лъв или 5-ти дом
Нека бъдем реални: вие сте супер горди с ненормалността си. Лъвът знае, че любовта е суперсила и с Лилит в огнения знак, вие винаги марширувате под силния, ексцентричен ритъм на собствения си барабан. Вие сте от типа хора, които пеят и танцуват, слушайки музика на слушалки в метрото. През уикендите не просто отивате в клуба, а организирате и афтърпартито. Без значение на колко години сте, винаги ще знаете кои са най-новите тенденции и няма да се срамувате от всеотдайността си. Купоните за рождени дни - за себе си и за любимите приятели и семейството - са буквално свещени за вас и наистина се измъчвате, когато другите не могат да отговарят на вашето ниво на ентусиазъм. Не забравяйте, че вашето безсрамно блаженство е тайно оръжие и не се колебайте да се възползвате от способността си да бъдете истински живи.

via GIPHY

Лилит в Дева или 6-ти дом
Наистина имате дарба да запазите спокойствие пред всяка буря, уплаха за здравето или кошмар (буквален или реален). И това е така, защото имате идиосинкратичен подход да живеете ежедневния си живот. И да, апартаментът ви обикновено е бъркотия, но там, където другите хора виждат хаос, вие виждате порядък. Можете да се издигнете до всяка позиция, защото винаги сте готови за битка. Въпреки че сте герой за всички, животът по този начин създава много натоварване за нервната ви система. Да научите как да се изключвате и да прегръщате неподвижността е вашето най-голямо предизвикателство. Интеграцията - и вероятно успехът - идват, когато забавите и съобщите своите уникални ритуали на другите. Светът има много да научи от вашият начин на живот.

Лилит във Везни или 7-ми дом
Канализирате хаоса си чрез вашия безупречен и безразборен вкус. Независимо дали това е в музиката, романтичните перспективи или по начин, свързан с дизайнерската мода. Искате да шокирате хората с това, което сте избрали, а що се отнася до връзките, не се интересувате от някакъв вид традиционни ухажвания. Романтичната любов е измислена концепция за манипулиране и ограничаване на жените, нали? Не забравяйте обаче, че дивата жена, която търсите, всъщност живее във вас. Не е нужно да проектирате толкова много от своята идентичност навсякъде. Именно вие правите тези нещата специални, а не обратното.

via GIPHY

Лилит в Скорпион или 8-ми дом
Когато имате Лилит в Скорпион, нищо не е табу за вас. Всъщност, почти ви е удобно да се гмурнете в собствените си и чуждите емоционалните дълбини. Вие прегръщате силата си, поемайки рискове, особено финансови. С това разположение вие ​​сте естествен фрийлансър и идеален собственик на бизнес, който знае, че по-краткият път често е пътят към финансов успех. Въпреки че винаги се стремите да шокирате и не ви интересува кого отчуждавате от себе си по пътя, опитайте се да запомните, че за някои сигурността е чувствителна тема. Преди да се потопите още по-дълбоко, заземете се в това, което вече знаете и се опитайте да останете благодарни за това, което имате.

via GIPHY

Лилит в Стрелец или 9-ти дом
Лилит в Стрелец е мястото на философа, бохема и академика. Или нямате висше образование, или имате, но преживяването е било голям бунт срещу интелектуалните традиции на вашето семейство. Вероятно успявате да владеете език след само една година постоянна практика, и обичате да обърквате останалите. Що се отнася до пътуванията и разширяването на собствените ви убеждения и хоризонти, вие сте свободен дух и много радикален човек. Но въпреки че сте брилянтен, вие също постоянно поставяте под въпрос стойността си на мислител. За вас е важно да владеете толкова осезаеми умения, колкото и философски идеи - работете в тази посока. 

Лилит в Козирог или 10-ти дом
С Лилит в Козирог вие сте любимият шеф на всички, който изобщо не уважава авторитетите. Вие вярвате, че правилата са направени, за да бъдат нарушени и трябва постоянно да се адаптирате и развивате, за да отразявате колективните нужди. Като дете вероятно винаги сте били лидерът в училищните проекти, докато едновременно сте се опитвали да освободите всички от задължения, за да свършите всичко сами (тоест да поемете целия контрол). Всеки момент, в който сте под светлината на прожекторите, е момент, в който трябва да се изкажете за тези, които са по-уязвими и слаби от вас; вие сте мажоретката на всичките ви приятели и колеги. Все пак на върха понякога е самотно, дори за някого, който не вярва в йерархията. Не забравяйте да отделите място за малко егоизъм, стане ли дума за собствените ви нужди. Може това да е вашата малка тайна.

via GIPHY

Лилит във Водолей или 11-ти дом
Винаги ще се озовете сред аутсайдери или в лоша компания. С Черна Луна Лилит във Водолей искате да се свържете с хора, които не са като вас, и които не споделят вашите мнения. Вие сте от типа хора, които могат да отидат навсякъде и да започнат разговор с когото и да било, защото имате ненаситно любопитство към това как работят умовете на останалите. Въпреки че повечето от нас искат да се сприятеляват само с онези, които съществуват в рамките на нашия социален и икономически балон, вие не можете да понесете този вид хомогенен начин на живот. Не забравяйте, че е добре да "движите" и с хора, които споделят вашите интереси (поне, понякога). Не винаги трябва да го играете черната овца.

via GIPHY

Лилит в Риби или 12-ти дом
С Черната Луна Лилит в Риби вие изпреварвате времето си. Футуристичните визии идват при вас в мечтите ви и, независимо дали става въпрос за социален срив или за най-новия продукт на пазара, това, което си представяте, обикновено се осъществява. Вместо обаче да претендирате за титлата на оракул, тези видения могат да ви накарат да се почувствате като изгнаник. Повечето хора - от шефа до най-добрия ви приятел - не са готови да чуят нещата, които знаете, а някои може да ви обвинят, че имате комплекси или че не сте стабилни психически. Не забравяйте, че не трябва да търсите награда, а да се интересувате от универсална любов и колективно благополучие. Колкото повече въплъщавате виденията си в ежедневния си живот, толкова по-голямо въздействие ще имате. Бъдете промяната, която вече виждате в света.

More Astro