Какво казва Лилит знакът (аka our inner b*tch) за нас

Какво казва Лилит знакът (аka our inner b*tch) за нас

Mean Girls Vibes! 

Както се разказва в еврейския фолклор, Лилит е първата съпруга на Адам в райската градина. Отказвайки да бъде подчинена на съпруга си (и постоянната му нужда от секс и храна, най-просто казано), Лилит си създава крила и отлита от нормативността. Дори ангелите не могат да я убедят да се върне при Адам и се смята, че тя все още броди по Земята, преследвайки - и дори демонизирайки - жените, докато не решат да бъдат свободни. Свободни от всичко. Образът на Лилит е архетипен образ на бунтовната жена. В астрологията тя е нашата инстинктивна страна; частта от нас, която е нефилтрирана и неконтролируема.

via GIPHY

via GIPHY

И така, какво е Лилит в нашата натална карта?

Въпреки че името Лилит е свързано с поне четири различни космически точки и обекти - от астероид до спътник, ще се съсредоточим върху това, което се нарича Черна луна Лилит, тоест Лунният Апогей или тъмната страна на Луната. Луната се движи около земята в елипсовидна траектория и апогейът е точката, в която Луната е най-отдалечена от земята по време на тази орбита. Тъмната Луна на Лилит не е обект, а точка: област от Луната, изолирана от всичко останало.

via GIPHY

В нашата астрологична диаграма Лилит показва в коя сфера ценим свободната воля и как да вървим по своя път. Лилит символизира нещо, за което не сме готови да правим компромиси, чрез което можем да получим достъп до женствеността не като проекция, която се стреми да угоди на другите (особено на мъжете), а като състояние на божествено творение. Лилит е символ на освобождаването от рамки и ограничения, пледиращ към фокус върху радикалния акт да бъдем себе си. С други думи: Лилит doesn't give a f***.

Как да разберем своя Лилит знак 

Ползваме този калкулатор от AstroTwins, който изчислява всички различни точки на Лилит. Сега се фокусираме, и описваме в следващия раздел, върху True Lilith (или True Osculating Lunar Apogee). Това е точката, която засяга вълнообразната орбита на Тъмната луна и според нас най-добре представя истинската ни женска същност. Ето и значенията на Лилит във всичките 12 зодиакални разположения:

Лилит в Овен или 1-ви дом

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.