Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 18.01 - 24.01

Love to Quote: 20 цитата от Мартин Лутър Кинг, на 92 днес

Роден преди 92 години

Celebrities преди 3 години

Истински мъж с високо проявление на Козирог. Социален деец, хуманист, мъдър и земен човек, сърдечен, смел. Роден е днес през 1929 година и остава в историята като една от иконите на американския прогресивизъм. Той има една мечта: светът да е друг, човекът да е свободен. Подбрахме 20 цитата на великия Мартин Лутър Кинг, с които отбелязваме неговия ден, и задължително си пускаме отново най-емблематичната му реч. И мечтаем.

Направи първата стъпка с вяра. Пътят ти напред няма да е светъл, ти само направи първата стъпка.

Бунтът е всъщност езикът на тези, които остават нечути.

Истинският мир е не само отсъствието на напрежение, но и наличието на справедливост.

Верижната реакция, при която омразата поражда омраза, трябва да бъде прекъсната или ще рухнем в тъмната пропаст на взаимното унищожение.

Ако обичате враговете си, ще откриете, че дълбоко в корените на любовта се крие силата на освобождението.

Отказвам да приема твърдението, че човечеството така трагично се е оплело в беззвездната тъмнина на расизма и войната, че светлото начало на деня, на мира и братството никога не може да стане реалност.

Наистина законът не може да принуди някой да ме обича, но може да го спре да ме наранява, което аз намирам за много важно.

Ако се оставите на изкушението, да използвате насилие в борбата си, идващите поколения ще наследят дългата и безутешна нощ на огорчението.

От горчив опит знаем, че потисникът никога не налага свободата; тя трябва да бъде извоювана от потиснатите.

Най-важният, най-настойчивият въпрос в нашия живот е: Какво всъщност правя за другите?

Ако човек не открие нещо, за което си струва да умре, той не заслужава да живее.

Аз съм достатъчно смел да вярвам, че навсякъде хората могат да се хранят по три пъти на ден, за да е здраво тялото им, да получават образование и култура, за да защитават честта си, да имат равноправие и свобода, за да обогатяват душата си.

Накрая ще запомним не думите на врагове си, а мълчанието на приятели си.

Мирното действие е мощно и справедливо оръжие. Наистина, то е едно своеобразно оръжие в историята; то удря, без да причинява рани и то щади тези, които го притежават.

Неправдата, където и да е тя, винаги е заплаха за справедливостта.

Омразата парализира живота; любовта го изцелява. Омразата обърква живота; любовта връща хармонията. Омразата помрачава живота; любовта го озарява.

Трябва да се научим да живеем заедно като братя или да загинем заедно като глупаци.

Тъмнината не може да прогони тъмнината; само светлината може да го направи. Омразата не може да прогони омразата; само любовта може да го направи.

Крайната мярка на човека не е мястото, където той стои в моменти на комфорт и удобство, а там, където той стои в моменти на предизвикателства и противоречия. Истинският съсед ще рискува своята позиция, своя престиж и дори живота си за благосъстоянието на другите. 

Трябва да приемем крайното разочарование... но никога не трябва да губим безкрайната надежда. 

More Celebrities