Следва

Червените гащички: Риана с нова, СЕКСИ колекция бельо

Fall 2021 Menswear: Prada

Миуча Прада и Раф Симънс - дуо с дух

Runway преди 3 години

Когато миналата година през февруари Раф Симънс се присъедини към Prada като ко-директор, Миуча Прада го описа с думите “Това е вятърът на промяната”, но дори не сме подозирали колко силно ще задуха този вятър...

Емблематичното дуо представи първата си съвместно проектирана мъжка колекция вчера. Тя бе предавана на живо от Милано и, точно както дебюта им в женските облекла, напълно оправда високите очаквания за този феноменален дизайнерски тандем. Колекцията мъжки дрехи Есен/Зима 21 на Миуча и Раф е еквивалентът на дългата, топла прегръдка, която определено е нужна този сезон, със своите превръзходни пуловери и прецизни layered стайлинг решения. Присъстието на блестящия трикотаж с шикозни цветни графични принтове, които напомнят на 70-те, уютните жилетки върху поло и ветровки са със засилено присъстие. Миуча и Раф явно държат да на топлината тази зима, защото всяка визия е добре увита и закопчана, има дори ръкавици.

Силуетите на подиума се редуват между втален и строго изрязан, сякаш едните са предназначени за вкъщи, а другите за навън. Мъжките костюми са оставени на заден план този сезон, но небрежният черен панталон и квадратният блейзър с навити ръкави, под които се показват жакардови бодита, се оказват напълно достатъчни. След това идват палтата. Много палта! Заоблени шинели с диагонално закопчаване и висока яка и сатенени бомбър якета в ярки оттенъци; пухкави палта в люляково и пудрено синьо и остри “праволинейни“ палта от кожа с огромни копчета с триъгълното лого Prada. Но най-вече ни интересуват тези уникални ръкавици с джоб с цип в горната си част - we simply need them!

Цялостното усещане на колекцията е обвързано със значението на допира и текстурата, усещанетото за твърдо и меко, топло и студено. Декорът и сценографията идеално подчертаldj дрехите - шоуто върви в три големи зали, чиито стени и под са покрити с цветна изкуствена козина, ментов мрамор и розова мазилка. Техно саундтракът, съпровождащ ревюто, също допринеся за цялостната атмосфера.

“За мъжете идеята за защита от студа също присъства, но по съвсем различен начин“, разказва Раф в разговор с Миуча пред New York Times. “Начинът за постигане на уют е различен. Идеята за намаляване и осезаемост, които са пряко свързани с факта, че светът е толкова противоречив в момента.“ Миуча добавя: “И двамата почувствахме, че би било освежаващо да премахнем излишните неща, за да избегнем каквито и да е етикети: О, това е пошло. О, това е бляскаво. Искахме да се концентрираме върху намаляването. Последният модел е най-символичният за колекцията.“

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.