Следва

Инаугурационните тоалети на първите дами на САЩ

Мис индивидуалност: новата кампания на Miu Miu

Стивън Мейзъл снима, редакцията е на Миуча Прада

All fashion преди 3 години

Късо, по-късо, най-късо. Бляскави акценти everywhere. Розово, лила, оранж. Спортен вайб до краен предел. Пикси фризури. Пълна небрежност откъм грим.

Това са концепцията и визуалното й изражение на новата рекламна кампания на модната марка Miu Miu, отнесена към сезон Пролет/Лято 2021. Налице е тесен съюз между неконформизма и ярката индивидуалност.

Идеята зад снимките е "необикновени жени в обикновена домашна обстановка", а избраните героини са : тайнствената многолика британска актриса Ема Корин; разностранната канадска мултимедиа-художничка Алисън Кац; световноизвестната американска певица Келси Лу, свиреща на какъвто инструмент има; привлекателните модели Хлое и Топси. Всяко от момичетата е представено в двойка портрети, отразяващи вродената му индивидуалност: единият е постановъчен и въздържан, другият - много личен, сякаш всяка от жените е случайно запечатана в собствената си въображаема спалня. Жената и различните страни на нейния характер.

Припомняме, че за сезон Пролет/Лято 2021 Миуча Прада обединява спортните мотиви с вечерни дрехи в търсене на отговор на въпроса: "Какво да правим с модата по време на COVID-19: напълно да се гмурнем във функционалния комфорт или да проявим фантазия?". "Има няколко причини, заради които хората се обличат по един или друг начин: понякога, за да угодят, друг път - да са секси, следващия път - в търсене на социална значимост, а понякога и за работа. Дрехата е инструмент за този вид съобщения", каза тогава Миуча Прада, чиято цел е именно да кристализира ролята на дрехите в живота ни.


Miu Miu, Spring 2021 READY-TO-WEAR


В случая с тази кампания, тезата е ясна - не си ти, когато не си комфортно и луксозно облечен. Двете заедно - лукс и лежерност, са не само пожелателни, те са задължителни във времето, в което сме.

More All fashion