Следва

Инаугурационните тоалети на първите дами на САЩ

Мис индивидуалност: новата кампания на Miu Miu

Стивън Мейзъл снима, редакцията е на Миуча Прада

All fashion преди 3 години

Късо, по-късо, най-късо. Бляскави акценти everywhere. Розово, лила, оранж. Спортен вайб до краен предел. Пикси фризури. Пълна небрежност откъм грим.

Това са концепцията и визуалното й изражение на новата рекламна кампания на модната марка Miu Miu, отнесена към сезон Пролет/Лято 2021. Налице е тесен съюз между неконформизма и ярката индивидуалност.

Идеята зад снимките е "необикновени жени в обикновена домашна обстановка", а избраните героини са : тайнствената многолика британска актриса Ема Корин; разностранната канадска мултимедиа-художничка Алисън Кац; световноизвестната американска певица Келси Лу, свиреща на какъвто инструмент има; привлекателните модели Хлое и Топси. Всяко от момичетата е представено в двойка портрети, отразяващи вродената му индивидуалност: единият е постановъчен и въздържан, другият - много личен, сякаш всяка от жените е случайно запечатана в собствената си въображаема спалня. Жената и различните страни на нейния характер.

Припомняме, че за сезон Пролет/Лято 2021 Миуча Прада обединява спортните мотиви с вечерни дрехи в търсене на отговор на въпроса: "Какво да правим с модата по време на COVID-19: напълно да се гмурнем във функционалния комфорт или да проявим фантазия?". "Има няколко причини, заради които хората се обличат по един или друг начин: понякога, за да угодят, друг път - да са секси, следващия път - в търсене на социална значимост, а понякога и за работа. Дрехата е инструмент за този вид съобщения", каза тогава Миуча Прада, чиято цел е именно да кристализира ролята на дрехите в живота ни.


Miu Miu, Spring 2021 READY-TO-WEAR


В случая с тази кампания, тезата е ясна - не си ти, когато не си комфортно и луксозно облечен. Двете заедно - лукс и лежерност, са не само пожелателни, те са задължителни във времето, в което сме.

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 5 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.