Следва

Клеопатра, нагримирай се: British Museum X Zeesea

10-те прически за Пролет 2021: pixie cut, бретони, френски плитки и още

Да я отрежа или да не я отрежа?

Hair преди 3 години

Ако се чувствате безразлични и не сте сигурни какво ви мотивира, знаем какво ви е нужно - нова прическа. Вярваме, че 2021-ва е нашата година и е време да направим една, две промени относно стила си, затова днес се поразровихме, за да намерим малко вдъхновение и да решим най-после какво да направим с косата си за предстоящия пролетен сезон.

Най-често се вдъхновяваме, когато гледаме любимите звезди на Червения килим или най-добрите модни ревютя за годината. Ако се върнем назад във времето и погледнем празничната кампания на Gucci Gift Giving, моделите бяха стилизирани в доста осемдесетарски стил: топирани и подпухнали коси, гъсти бретончета и завити краища - пищно, позитивно и много ретро. Balmain пък се насочиха в тотално друга посока, показвайки моделите си с пънк пикси прически, които обожаваме, но стилистите модернизират, като оставят по-дълги краища в задната част.


Рошавото е на мода! Прическата на 2021-ва е...


Разглеждайки всички страхотни визии от миналогодишните модни събития, си правим извод и заявяваме, че мотивът ни за Пролет 2021 е ЗАБАВЛЕНИЕ, защото всички се нуждаем от една огромна доза различност. Косата и прическата са пряко свързани със себеизразяването, грижата към себе си и вътрешна красота - не се нуждаем от професионална помощ, за да постигнем собствен стил, защото вътрешният ни глас винаги ни отвежда до правилното решение.

Ето кои са 10-те топ прически за предстоящия пролетен сезон:

1. Боб с бретон

It’s call Glam, honey, look it up! Навитите краища, гладката обемна текстура, небрежното разделяне в центъра на този гъст бретон... съвършенство. Тази визия на Gucci е за всяка сладка дама, която показва нежността си с всеки свой жест, а дори и с косата си - мека и красива.

2. Choppy Pixie

Да, това не е типичното Одри Хепбърн пикси, което познаваме, но визията от Balmain е един по-модерен вариант на прическата, защото е включен и “назъбен“ бретон, който стига точно над миглите. А отзад леките накъсани краища галят и обгръщат тила, правейки стила едновременно много красив и леко пънк.

3. Висока конска опашка

С тази коса може да убием някого! Трябва да благодарим на Ариана Гранде, че зададе началния тренд на тази прическа, но докато нея виждаме в една по-небрежна и сладка стилистика, Лизо превърна високата конска опашка в камшик, който размяташе в деня на изборите в САЩ, стягайки я максимално. Тази визия е изключително лека и семпла, но в същото време дава усещането за стил и глам.

4. Keep it casual

Небрежните вълнисти прически винаги са на мода и няма начин да избягаме от тях. Ключът е да постигнем идеалното небрежно. След душ оставяме косата да придобие естествена текстура докато се суши, а след това я кърдрим съвсем леко с преса, като увиваме кичури около нея. Взимаме пример от моделите на американската дизайнерка Лела Роуз и ни става ясно, че на руса коса небрежните вълни стоят идеално. 

5. Некласическа френска плитка

Red Valentino пък преосмислиха плетенето на френската плитка и сега тя ни се струва много по-свежа и модерна. Вместо сплетена по задната част на главата, фризьорите спуснаха плитката зад ухото, което й придава повече обем и забавно усещане. Простичко и изтънчено.

6. Stay Natural

Косите на моделите на Cynthia Rowley бяха пуснати и напълно свободни. Защо са ни подстрижки, преси и плитки, след като майката природа знае най-добре какво да прави с косите ни (освен в онези bad hair days). Ключът тук е да си създадем много добра рутина в грижата за косата, защото иначе естествената текстура на косата ще изглежда изтощена и суха.


Наръчник за красива и здрава коса в осем simple стъпки


7. Pageboy

За pixie cut все още не сме готови, но Кая с тази pageboy прическа ни кара да се замислим дали не е редно да отрежем косите си в името на красотата. Различната дължина, блясъкът и изрязаните неравномерни краища придават на този много класически и елегантен стил нова доза модернизъм.

8. Заоблен бретон

Да, Наоми е едно от най-красивите лица на всички времена, но не това е причината да харесваме тази прическа. Допада ни как бретонът с по-къса дължина в центъра на лицето и по-дълга от двете му страни кара лицето да изпъкне и да засияе.


Пак с бретон? Стилистите кимат утвърдително


9. Baby Curls

Фризьорката Ърл Симс старателно подбра и притисна всички малки къдрици на модела Адуа Абоа, сътворявайки чисто съвършенство. Това е за всички онези къдрокоски, които искат да експериментират.

10. It’s the Beach Wave Again

Мислим, че това бе прическата на 2020, тъй като никой нямаше особено желание да прави някакви грандиозни неща с косата си. Ето откъде се вдъхновява и фризьорката Холи Смит за шоуто на Jason Wu тази есен, където тя просто овлажни косите на моделите с малко гел, а останалата работа остави на сешоара.

More Hair