Следва

Албер Елбаз се връща в модния свят

My Style: Най-красивата българка на 2020-та, Невяна Владинова

Невяна е победителят в традиционната ни класация "Toп 50 на най-красивите българи за 2020-та година"

All fashion преди 3 години

Което е поводът да се поговорим с нея и да опознаем стила й. Гран При и Световните първенства, които Неви грациозно оставя зад себе си, са неизборими, с което сме горди. Разговорът с нея е мил, видяхме я в цялата й многообразност. За нас е радост!

View Sofia: Здравей, изглеждаш чудесно! Как избра какво да си облечеш днес? Въобще като застанеш сутрин пред гардероба как процедираш? 
Невяна Владинова:
Здравейте и от мен! Аз съм винаги на настроения. Сега, когато не тренирам и не ходя всеки ден в залата, предпочитам да се обличам по-цивилно, малко ми е омръзнало от анцузи и тренировъчни дрехи, но пък понякога имам нужда да ми е по-комфортно и слaгам просто дънки... Ставам, отварям гардероба и го измислям на момента.

V.S.: Ти отскоро си на нова професионална позиция, втори вицепрезидент на Федерацията, това отрази ли се на стила ти?
Н.В.:
 Определено се отрази. Налага се - няма как да се обличам по същия начин, както досега, но официалният стил ми харесва. Обичам семпли и класически неща и искам още, и още да работя в тази модна посока. Понякога ми е странно и се чувствам прекалено официална, но ми харесва. 

V.S.: Винаги ли залагаш на класиката?
Н.В.: Да! Винаги бежово, черно, бледорозово, бяло. Рядко избирам по-ярки цветове, защото за мен по-стилното е по-семпло.


Рокля и палто Zara, обувки Tommy Hilfiger

V.S.: Къде другаде предпочиташ традиционното? 
Н.В.:
Например в избора на цвят за кола.

V.S.: Нещо друго ново около теб в последната странна година? Какво те сполетя в "новото нормално"?
Н.В.: 
Тази година това беше най-голямата промяна в живота ми. Двадесет години бях състезател и прекратих кариерата си и то без да имам избор. Получих травма, заради която не можех да продължа да спортувам професионално. Това промени на 360 градуса живота ми - трябваше много бързо да свикна със ситуацията, да се преориентиам. За щастие получих подкрепа от ръдоводството на Федерацията и от Илияна Раева и, естествено, от близкте ми.  


Панталон, сако и топ Zara, обувки Megias

V.S.: Как се справя един спортист с такава не просто физическа, но и емоционална болка? 
Н.В.: Моята крайна цел беше да се задържа до Олимпиадата, независимо дали играя на нея или не. Но не успях. Наистина това, че веднага се заех с нещо друго, ми помогна да не изпадам в кой знае какви състояния. Винаги трябва да се държим заети, според мен.

V.S.: Каква зодия си ти? 
Н.В.
Риби. Мисля, че съм типичен представител на зодията, единственото, което не ми пасва с описанието, че те по принцип са много емоционални. Аз съм много чувствителна, но съм крайно неемоционална; много трудно човек може да разбере как се чувствам. Най-често всяка емоция изглежда на лицето ми по един и същ начин - с усмивка. Рядко плача, рядко викам, не повишавам тон, рядко съм крайно щастлива. По-равна съм, но много интуитивна.


Рокля Zara,Кецове Lacoste

V.S.: През миналата година ти стана и най-красивата българка за 2020-та. Как преживя тази класация? 
Н.В.: Първоначално много се изненадах, че изобщо съм включена. Наистина не го очаквах, стана ми много приятно, все пак това си е комплимент... Аз не обичам сама да се рекламирам, пратих линк на близките ми и на сестра ми, която направи точно обратното - тя прави всичко за мен, винаги ме споделя навсякъде, разказва на приятели и първа постна вашата статия в социалните мрежи...

V.S.: Значи вие двете сте много близки! Тя по-голяма или по-малка е от теб?
Н.В.:
 С 3 години е по-голяма. Много ми се радва, много ме обича и по-скоро тя започна да промотира самата класация. След което и страницата на БФХД сподели. Аз не влизах често и не проверявах как върви, но сестра ми постоянно ме уведомяваше как се движа и дали водя. Накрая бях много щастлива и много се радвам, че всичко се случва честно с избора на читателите!


Невяна и сестра й

V.S.: Имаше ли фаворит сред останалите имена?
Н.В.: 
Имаше много приятни за мен хора - и познати, и приятели. Не мога да кажа кой ми е любим, подкрепих не един, а няколко човека. Все пак конкуренцията беше силна. 

 V.S.: От къде и как пазаруваш? Любими марки? Онлайн или физически магазини? 
Н.В.:
Напоследък пазарувам онлайн все повече. Нямам много свободно време и така ми е удобно. А марка - обичам Zara. Преди имах практиката постоянно да пазарувам по летищата, защото само като съм на летището имах свободно време.


Дънки Bershka, тениска Roxy, кецове Lacoste, палто Zara

V.S.: Кое е последното съкровище, което си набави от някое летище?
Н.В.:
Винаги си купувам обувки. Последния път си взех едни груби Michael Kors маратонки. 

V.S.: Имаш ли фешън икона? Обикновено хората казват, че или баба им и майка им са възпитали у тях моден вкус, или се вдъхновяват от големи имена като Карл Лагерфелд, ти от кои си?
Н.В.:
Много, много харесвам стилни жени и черпя най-много вдъхновение от Инстаграм. Изключително много време прекарвам там, даже на хората около мен им е странно защо гледам само жени, а аз наистина мога постоянно да се възхищавам на красиви и стилни жени... Много харесвам Дженифър Лопес, тя ми е модел за подражание. И все пак гледам да се обличам както аз искам, да съм си себе си, но все пак да не е нещо фрапантно.

V.S.: Окей за жените, а за мъже: търсиш ли стила в мъжете, какво ти прави впечатление в един мъж, стане ли въпрос за начина му на обличане?
Н.В.:
Не търся специфично мъжът да се облича идеално. Мога да кажа какво не ми харесва и това е мъж с потник или с джапанки през пръста и чантичка на една страна. Извън шегата - хубаво е да има стил, но не обичам да има показност както при мъжа, така и при жената.

V.S.: Като се върнеш назад и се замислиш за всички трика и рокли, с които си била на терена, и сравниш със сегашния си начин на обличане - съответно ежедневен и по-официален - в коя "одежда" се чувстваш повече себе си?
Н.В.:
Не знам как ще прозвучи, но аз съм супер адаптивна и всичко може да ме накара да се чувствам добре в кожата си - от трико, до официална рокля, до анцуг или клин... Във всичко се чувствам добре. Единственото, което не нося, са поли - не се харесвам в тях. Трикото е много магична дреха, това не мога да отрека. Много обичам да се глася и за официални събития с по-бляскави дрехи.

V.S.: Кое е последното такова събитие? Сигурно не е било много скоро, но ти даваме повод да си го спомниш с хубаво.
Н.В.:
 Да, не беше скоро. Последната церемония за спортист на годината през 2019-та, за която избрах дълга черна рокля. 

V.S.: От малка носиш грим, но кожата ти изглежда съвършена. Как?
Н.В.: Да, от малка се гримирам заради състезанията, а при нас гримът е много тежък, затова във всяка свободна минута гледам да съм с възможно най-малко грим, за да не натоварвам лицето си, понеже като малка дори получавах алергии. В момента не правя нищо особено - пия много вода и слагам хидратиращ крем през зимата. Забелязала съм, че колкото по-малко третирам кожата си, толкова по-добре е тя.  

V.S.: Когато си стоиш вкъщи на топло по анцуг и пижама (тоест когато никой не те гледа) какво правиш, как почиваш?
Н.В.:
 Пак зависи от настроението ми. Имам странни хобита - обичам да чета, да рисувам, да пиша. Пиша си разни истории, които са ми се случили, най-вече в гимнастиката. Започнах да правя това, защото ги забравям, но те се оказаха интересни на хората, на които ги споделих. Иначе също съм се запалила по онези модерни гоблени, които се лепят с камъни, това ми е новото хоби. Обичам да ходя и на разходки (подчертавам разходки, а не тренировки) в планината. Казвам отново, че много обичам да се движа. Ходя на тенис, тичам навън.

V.S.: Явно ги споделяш само на близки, но би ли ги издала в например една грациозна автобиография?
Н.В.:
 Може би да, но по-нататък. Има още какво да ми се случи.

V.S.: Какво рисуваш? Как се вдъхновяваш, кои са любимите ти артисти?
Н.В.: Рисуването ми е само хоби, не разбирам от него. Рисувам, когато нямам какво да правя и имам време. С гоблените стана съвсем случайно и е много терапевтично - да редя камъче по камъче ме успокоява. Аз съм инат и не се напрягам от това. А и ми харесва как стои на стените. 

V.S.: А какво четеш? Препоръчай едно задължително четиво.
Н.В.: 
Пак според настроението ми - чета всякакви жанрове, любимата ми книга е "Граф Монте Кристо", а последно четох една руска шпионска книга по действителни случаи. 


Рокля Lior

 V.S.: Друга вещ или дреха, към която имаш сантимент, освен записаните истории и бляскавите гоблени?
Н.В.: Нямам много сантимент към дрехи и вещи, не съм вещоман, но мога да разкажа за един важен и ценен за мен гердан. Той ми е от Илияна Раева. На едно държавно първенство тя беше с него и преди състезанието ни събра, за да ни каже някои неща и да ни нахъса, аз се борех да стана държавна шампионка. Аз я слушам и гледам втренчено и тя по едно време ме пита "Неви, какво ме гледаш така?!", а аз й казах "Ами, имате много хубав гердан." *смее се*. И тя ми каза да го пипна за късмет; аз не съм суеверна, но го пипнах, играх прекрасно и станах първа. След една година на Световното купа в София спечелих многобоя за пръв път и тя трябваше да ме награди. На таблата с медала държеше и този гердан и на самата церемония ми сложи и медала и ми подари гердана. След това го носех на всяко едно състезание и въпреки че не съм суеверна винаги го докосвах за късмет.

V.S.: Казваш, че като си се усетила добре във фигурата и кожата си, си променила начина, по който се обличаш. Как да направим същото ние, които не сме шампионки по художествена гимнастика? Какво е нещото, което те кара да си спокойна в тялото си - някакво упраженение, сутрешен ритуал?
Н.В.:
Най-важното упражнение, независимо какви сме, е да се обичаме и да се харесваме. Всеки си има хубави и нехубави черти и всеки си ги знае; аз изобщо не се имам за перфектна, но си знам силните страни и наблягам на тях. Това се забелязва и от хората отстрани и аз се чувствам по-добре. Старая се да се раздвижвам често. Преди тренирах всеки ден, а сега - не и няма как тялото ми да изглежда по същия начин, трудно е, но започнах да се харесвам повече и да се чувствам по-женствена. Така че съветвам всички преди всичко да се харесват. 

V.S.: Благодарим ти! Остани сияйна.
Н.В.:
И аз много благодаря!

More All fashion