Следва

Албер Елбаз се връща в модния свят

My Style: Най-красивата българка на 2020-та, Невяна Владинова

Невяна е победителят в традиционната ни класация "Toп 50 на най-красивите българи за 2020-та година"

All fashion преди 3 години

Което е поводът да се поговорим с нея и да опознаем стила й. Гран При и Световните първенства, които Неви грациозно оставя зад себе си, са неизборими, с което сме горди. Разговорът с нея е мил, видяхме я в цялата й многообразност. За нас е радост!

View Sofia: Здравей, изглеждаш чудесно! Как избра какво да си облечеш днес? Въобще като застанеш сутрин пред гардероба как процедираш? 
Невяна Владинова:
Здравейте и от мен! Аз съм винаги на настроения. Сега, когато не тренирам и не ходя всеки ден в залата, предпочитам да се обличам по-цивилно, малко ми е омръзнало от анцузи и тренировъчни дрехи, но пък понякога имам нужда да ми е по-комфортно и слaгам просто дънки... Ставам, отварям гардероба и го измислям на момента.

V.S.: Ти отскоро си на нова професионална позиция, втори вицепрезидент на Федерацията, това отрази ли се на стила ти?
Н.В.:
 Определено се отрази. Налага се - няма как да се обличам по същия начин, както досега, но официалният стил ми харесва. Обичам семпли и класически неща и искам още, и още да работя в тази модна посока. Понякога ми е странно и се чувствам прекалено официална, но ми харесва. 

V.S.: Винаги ли залагаш на класиката?
Н.В.: Да! Винаги бежово, черно, бледорозово, бяло. Рядко избирам по-ярки цветове, защото за мен по-стилното е по-семпло.


Рокля и палто Zara, обувки Tommy Hilfiger

V.S.: Къде другаде предпочиташ традиционното? 
Н.В.:
Например в избора на цвят за кола.

V.S.: Нещо друго ново около теб в последната странна година? Какво те сполетя в "новото нормално"?
Н.В.: 
Тази година това беше най-голямата промяна в живота ми. Двадесет години бях състезател и прекратих кариерата си и то без да имам избор. Получих травма, заради която не можех да продължа да спортувам професионално. Това промени на 360 градуса живота ми - трябваше много бързо да свикна със ситуацията, да се преориентиам. За щастие получих подкрепа от ръдоводството на Федерацията и от Илияна Раева и, естествено, от близкте ми.  


Панталон, сако и топ Zara, обувки Megias

V.S.: Как се справя един спортист с такава не просто физическа, но и емоционална болка? 
Н.В.: Моята крайна цел беше да се задържа до Олимпиадата, независимо дали играя на нея или не. Но не успях. Наистина това, че веднага се заех с нещо друго, ми помогна да не изпадам в кой знае какви състояния. Винаги трябва да се държим заети, според мен.

V.S.: Каква зодия си ти? 
Н.В.
Риби. Мисля, че съм типичен представител на зодията, единственото, което не ми пасва с описанието, че те по принцип са много емоционални. Аз съм много чувствителна, но съм крайно неемоционална; много трудно човек може да разбере как се чувствам. Най-често всяка емоция изглежда на лицето ми по един и същ начин - с усмивка. Рядко плача, рядко викам, не повишавам тон, рядко съм крайно щастлива. По-равна съм, но много интуитивна.


Рокля Zara,Кецове Lacoste

V.S.: През миналата година ти стана и най-красивата българка за 2020-та. Как преживя тази класация? 
Н.В.: Първоначално много се изненадах, че изобщо съм включена. Наистина не го очаквах, стана ми много приятно, все пак това си е комплимент... Аз не обичам сама да се рекламирам, пратих линк на близките ми и на сестра ми, която направи точно обратното - тя прави всичко за мен, винаги ме споделя навсякъде, разказва на приятели и първа постна вашата статия в социалните мрежи...

V.S.: Значи вие двете сте много близки! Тя по-голяма или по-малка е от теб?
Н.В.:
 С 3 години е по-голяма. Много ми се радва, много ме обича и по-скоро тя започна да промотира самата класация. След което и страницата на БФХД сподели. Аз не влизах често и не проверявах как върви, но сестра ми постоянно ме уведомяваше как се движа и дали водя. Накрая бях много щастлива и много се радвам, че всичко се случва честно с избора на читателите!


Невяна и сестра й

V.S.: Имаше ли фаворит сред останалите имена?
Н.В.: 
Имаше много приятни за мен хора - и познати, и приятели. Не мога да кажа кой ми е любим, подкрепих не един, а няколко човека. Все пак конкуренцията беше силна. 

 V.S.: От къде и как пазаруваш? Любими марки? Онлайн или физически магазини? 
Н.В.:
Напоследък пазарувам онлайн все повече. Нямам много свободно време и така ми е удобно. А марка - обичам Zara. Преди имах практиката постоянно да пазарувам по летищата, защото само като съм на летището имах свободно време.


Дънки Bershka, тениска Roxy, кецове Lacoste, палто Zara

V.S.: Кое е последното съкровище, което си набави от някое летище?
Н.В.:
Винаги си купувам обувки. Последния път си взех едни груби Michael Kors маратонки. 

V.S.: Имаш ли фешън икона? Обикновено хората казват, че или баба им и майка им са възпитали у тях моден вкус, или се вдъхновяват от големи имена като Карл Лагерфелд, ти от кои си?
Н.В.:
Много, много харесвам стилни жени и черпя най-много вдъхновение от Инстаграм. Изключително много време прекарвам там, даже на хората около мен им е странно защо гледам само жени, а аз наистина мога постоянно да се възхищавам на красиви и стилни жени... Много харесвам Дженифър Лопес, тя ми е модел за подражание. И все пак гледам да се обличам както аз искам, да съм си себе си, но все пак да не е нещо фрапантно.

V.S.: Окей за жените, а за мъже: търсиш ли стила в мъжете, какво ти прави впечатление в един мъж, стане ли въпрос за начина му на обличане?
Н.В.:
Не търся специфично мъжът да се облича идеално. Мога да кажа какво не ми харесва и това е мъж с потник или с джапанки през пръста и чантичка на една страна. Извън шегата - хубаво е да има стил, но не обичам да има показност както при мъжа, така и при жената.

V.S.: Като се върнеш назад и се замислиш за всички трика и рокли, с които си била на терена, и сравниш със сегашния си начин на обличане - съответно ежедневен и по-официален - в коя "одежда" се чувстваш повече себе си?
Н.В.:
Не знам как ще прозвучи, но аз съм супер адаптивна и всичко може да ме накара да се чувствам добре в кожата си - от трико, до официална рокля, до анцуг или клин... Във всичко се чувствам добре. Единственото, което не нося, са поли - не се харесвам в тях. Трикото е много магична дреха, това не мога да отрека. Много обичам да се глася и за официални събития с по-бляскави дрехи.

V.S.: Кое е последното такова събитие? Сигурно не е било много скоро, но ти даваме повод да си го спомниш с хубаво.
Н.В.:
 Да, не беше скоро. Последната церемония за спортист на годината през 2019-та, за която избрах дълга черна рокля. 

V.S.: От малка носиш грим, но кожата ти изглежда съвършена. Как?
Н.В.: Да, от малка се гримирам заради състезанията, а при нас гримът е много тежък, затова във всяка свободна минута гледам да съм с възможно най-малко грим, за да не натоварвам лицето си, понеже като малка дори получавах алергии. В момента не правя нищо особено - пия много вода и слагам хидратиращ крем през зимата. Забелязала съм, че колкото по-малко третирам кожата си, толкова по-добре е тя.  

V.S.: Когато си стоиш вкъщи на топло по анцуг и пижама (тоест когато никой не те гледа) какво правиш, как почиваш?
Н.В.:
 Пак зависи от настроението ми. Имам странни хобита - обичам да чета, да рисувам, да пиша. Пиша си разни истории, които са ми се случили, най-вече в гимнастиката. Започнах да правя това, защото ги забравям, но те се оказаха интересни на хората, на които ги споделих. Иначе също съм се запалила по онези модерни гоблени, които се лепят с камъни, това ми е новото хоби. Обичам да ходя и на разходки (подчертавам разходки, а не тренировки) в планината. Казвам отново, че много обичам да се движа. Ходя на тенис, тичам навън.

V.S.: Явно ги споделяш само на близки, но би ли ги издала в например една грациозна автобиография?
Н.В.:
 Може би да, но по-нататък. Има още какво да ми се случи.

V.S.: Какво рисуваш? Как се вдъхновяваш, кои са любимите ти артисти?
Н.В.: Рисуването ми е само хоби, не разбирам от него. Рисувам, когато нямам какво да правя и имам време. С гоблените стана съвсем случайно и е много терапевтично - да редя камъче по камъче ме успокоява. Аз съм инат и не се напрягам от това. А и ми харесва как стои на стените. 

V.S.: А какво четеш? Препоръчай едно задължително четиво.
Н.В.: 
Пак според настроението ми - чета всякакви жанрове, любимата ми книга е "Граф Монте Кристо", а последно четох една руска шпионска книга по действителни случаи. 


Рокля Lior

 V.S.: Друга вещ или дреха, към която имаш сантимент, освен записаните истории и бляскавите гоблени?
Н.В.: Нямам много сантимент към дрехи и вещи, не съм вещоман, но мога да разкажа за един важен и ценен за мен гердан. Той ми е от Илияна Раева. На едно държавно първенство тя беше с него и преди състезанието ни събра, за да ни каже някои неща и да ни нахъса, аз се борех да стана държавна шампионка. Аз я слушам и гледам втренчено и тя по едно време ме пита "Неви, какво ме гледаш така?!", а аз й казах "Ами, имате много хубав гердан." *смее се*. И тя ми каза да го пипна за късмет; аз не съм суеверна, но го пипнах, играх прекрасно и станах първа. След една година на Световното купа в София спечелих многобоя за пръв път и тя трябваше да ме награди. На таблата с медала държеше и този гердан и на самата церемония ми сложи и медала и ми подари гердана. След това го носех на всяко едно състезание и въпреки че не съм суеверна винаги го докосвах за късмет.

V.S.: Казваш, че като си се усетила добре във фигурата и кожата си, си променила начина, по който се обличаш. Как да направим същото ние, които не сме шампионки по художествена гимнастика? Какво е нещото, което те кара да си спокойна в тялото си - някакво упраженение, сутрешен ритуал?
Н.В.:
Най-важното упражнение, независимо какви сме, е да се обичаме и да се харесваме. Всеки си има хубави и нехубави черти и всеки си ги знае; аз изобщо не се имам за перфектна, но си знам силните страни и наблягам на тях. Това се забелязва и от хората отстрани и аз се чувствам по-добре. Старая се да се раздвижвам често. Преди тренирах всеки ден, а сега - не и няма как тялото ми да изглежда по същия начин, трудно е, но започнах да се харесвам повече и да се чувствам по-женствена. Така че съветвам всички преди всичко да се харесват. 

V.S.: Благодарим ти! Остани сияйна.
Н.В.:
И аз много благодаря!

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 20 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.