Следва

Преди инаугурацията: Лейди Гага в Капитолия

Албер Елбаз се връща в модния свят

Известният дизайнер ще дебютира новия си лейбъл AZ Factory на 26 януари

All fashion преди 3 години

Модата обича доброто завръщане. Вчера възхваляваният дизайнер и бивш креативен директор на Lanvin обяви, че ще дебютира новия си лейбъл, AZ Factory, на 26 януари, като гост член на Fédération de la Haute Couture et de la Mode, управляващият орган на френската модна индустрия.

Замислена по време на карантината и подкрепена от луксозния конгломерат Richemont, AZ Factory ще стартира цифрово и ще бъде последвана от AZ Factory World Tour, което ще представлява токшоу, организирано от Елбаз, и замислено с цел да образова и по-добре да предаде посланието на потребителите.


Логото на AZ Factory

"От години мечтая за модно възстановяване на грижовността, а тази мечта е още по-актуална днес, във време, когато хората не могат да бъдат заедно“, каза Елбаз в изявление. "Светът се променя бързо и всички ние се адаптираме към ново поведение и нови емоции.“

Озаглавено The Talk Show с Alber Elbaz & Friends, излъчването на живо ще бъде представено от гигантите за електронна търговия Net-a-Porter и Farfetch на 27 януари. "Визията на Албер за AZ Factory е наистина оригинална“, казва Шийна Совейър, главен маркетинг директор на Net-a-Porter. "Той създава изцяло нов подход за стартиране на марка в момент, когато нашата индустрия се развива и потребителите търсят ескейпизъм.“


Шийна Совейър

"Ценностите на марката - любов, доверие, уважение и отношение към клиентите като приятели - заедно с желанието да експериментираме и изпробваме нови неща, силно резонират със собствените ни ценности“, добавя Холи Роджърс, главен бранд директор на Farfetch. "Този ​​споделен подход наистина стои зад вдъхновението за AZ Factory #worldtour. В свят, в който не можем физически да сме заедно в момента, следващото най-добро нещо е да използваме креативността и технологиите, за да привлечем нашите клиенти на турне и да ги оставим да се качат на борда, да направят обиколка на невероятната колекция и да помогнат за разпространението на чувство на радост и сплотеност. "

Откакто напусна позицията си в Lanvin през 2015г., Елбаз продължава да е зает, правейки прекрасните си характерни бижута и закачливи принтове за капсулни колекции с Tod’s и LeSportsac. AZ Factory обаче въплащава изцяло визията на дизайнера.

"Тази фабрика за мечти е фокусирана върху измислянето на реални решения за съвременната жена“, казва по повода Елбаз. "Това е проект, фокусиран върху продукти и комуникации, и не бих могъл да бъда по-развълнуван да го поднеса на света по този страхотен начин, задвижван от чувството ни за общносто и единомислие с двама от лидерите на цифровия луксозен свят, Farfetch и Net -a-Porter. " 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 21 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.