Следва

Американка облече Джил Байдън в историческия ден

Преди инаугурацията: Лейди Гага в Капитолия

Бялото означава любов 

All fashion преди 3 години

Лейди Гага бе избрана да изпълни националния химн на САЩ по време на встъпването в длъжност на новоизбраните президент Джо Байдън и вицепрезидент Камала Харис. Днес, преди голямото събитие, поп звездата забрави за репетициите и отдели малко време за молитва в Капитолия, облечена в драматична чисто бяла перелина от Givenchy и коса сплетена във формата на ореол.


Инаугурационните тоалети на първите дами на САЩ


Гага сподели снимка от сградата на щатската законодателна власт, под която написа: “Моля се утре да бъде ден на мира за всички американци. Ден на любов, а не омраза. Ден на приемане, а не на страх. Ден, в който мечтаем за бъдещата радост на държавата ни. Мечта, която не е насилствена, мечта, която осигурява безопастност на нашите души.“


Прощалната реч на Мелания - мила!


Белият цвят носи силна символика в деня на инаугурацията, защото се свързва с движението на суфражетките и напомня за костюма на Камала, който тя носи след историческата си победа на изборите. Бялото кашмирено наметало на Гага, по дизайн на новия креативен директор на Givenchy, Матю Уилямс, символизира ново начало, изпълнено със спокойствие. Друг значим акцент във визията на певицата е нейната масивна огърлица-синджир, с която Матю прави препратка към емблематичните ключалки на влюбените парижани на Le Pont des Arts като символ на вечната любов и национално обединение.

Като оставим настрана метафоричната семантика, визията на Гага от Givenchy, която тя допълни с чифт бели платформи Giuseppe Zanotti, подказва, че може би изпълнителката преосмисля стила си и е готова да поеме в нова посока. Не, че не харесваме настоящата й ретро-футуристична фаза Chromatica, която заимства естетика от древни цивилизации, извънземни и пънк рок групи, но тя би била крайно неуместна на подобна официална церемония. Вярваме на Гага и смятаме, че знае какво прави, защото всяка нейна прическа и всеки избор на тоалет са изпълнени със смисъл и значение. А този Givenchy аутфит репрезентира надеждата на Гага за едно по-светло бъдеще.

More All fashion