Следва

Street Style вдъхновения: Oh, boy!

Markarian - бранд за първи дами

Всъщност те правят сватбени рокли... 

All fashion преди 3 години

През последните 48 часа новата първа дама Джил Байдън излезе с не един, а с два важни тоалета; и двата дело на популярни дизайнери от Ню Йорк. Джонатан Коен, отговорен за виолетовото палто, облечено във възпоменателния ден за жертвите на COVID във вторник, и Александра О'Нийл от Markarian, която направи роклята в цвят церулеан, блестящо палто от вълнен туид и кадифе и маска в тон, които г-жа Байдън облече в големия ден.

Markarian несъмнено е ново име дори за американците и модните ентусиасти. Брандът е основан през 2017-та и репрезентира ново поколение нюйоркски марки, радващи се на естетически и социален медиен успех, който отразява как модата се е променила през последните няколко години. "Нещо като сватбени рокли“ е специалността на O'Нийл; това звучи твърде суетно и е. Брандът се стреми моделите да са забавни и младежки, да носят настроение на подреден хаос, но всъщност са доста невзрачни. Дизайнерката създава онзи тип дрехи, които може да носим и с токчета, и с маратонки, с пищни бижута или само с мини обеци, което е готино, но вайбът не е като за първа дама... Често моделите изглеждат винтидж, с флорални десени, пайети или издути ръкави, а понякога и всичко това едновременно (кич). Силуетите поне са по-семпли (например тип slip, корсетирани рокли, A-линии или прави форми), крайните резултати са понякога носими. 

Не е изненадващо, че роклите на О’Нийл най-много резонират с жени като нея самата: 20-30-годишни дами с десетина сватби и партита в годишния календар. Това ни кара да си мислим, че Markarian е най-неподходящият избор за тоалет на първа дама... Oправданието на О’Нийл е, че е "умела в ръчната изработка на дрехи" и това влиза в полза при направата на тоалета на Джил Байдън. Екипът на Markarian отбелязва, че дизайнерката е изработила изцяло ръчно перлено-кристалният комплект в студиото си в West Village, преди да го изпрати в DC. Тези поръчкови възможности може би са това, което привлича окото на Байдън към Markarian: малката модна къща функционира подобно на ателие в Ню Йорк, малко като от старата школа. O’Нийл се ангажира да наеме малък екип от шивачи в Garment District, модния квартал на Ню Йорк, който от години става все по-непопулярен, тъй като дизайнерите преместват производството си в чужбина. Тя също така приема посещения в студиото си на Jane Street за клиенти, които искат да имат персонално изработен тоалет - сигурно така е направила новата flotus. 


Александра О'Нийл

Показваме още визии, ансамбли и детайли от Markarian, с които съвсем се убеждаваме, че от марката не бива да се очакват чудеса. 

 

 

 

More All fashion