Следва

Street Style вдъхновения: Oh, boy!

Markarian - бранд за първи дами

Всъщност те правят сватбени рокли... 

All fashion преди 3 години

През последните 48 часа новата първа дама Джил Байдън излезе с не един, а с два важни тоалета; и двата дело на популярни дизайнери от Ню Йорк. Джонатан Коен, отговорен за виолетовото палто, облечено във възпоменателния ден за жертвите на COVID във вторник, и Александра О'Нийл от Markarian, която направи роклята в цвят церулеан, блестящо палто от вълнен туид и кадифе и маска в тон, които г-жа Байдън облече в големия ден.

Markarian несъмнено е ново име дори за американците и модните ентусиасти. Брандът е основан през 2017-та и репрезентира ново поколение нюйоркски марки, радващи се на естетически и социален медиен успех, който отразява как модата се е променила през последните няколко години. "Нещо като сватбени рокли“ е специалността на O'Нийл; това звучи твърде суетно и е. Брандът се стреми моделите да са забавни и младежки, да носят настроение на подреден хаос, но всъщност са доста невзрачни. Дизайнерката създава онзи тип дрехи, които може да носим и с токчета, и с маратонки, с пищни бижута или само с мини обеци, което е готино, но вайбът не е като за първа дама... Често моделите изглеждат винтидж, с флорални десени, пайети или издути ръкави, а понякога и всичко това едновременно (кич). Силуетите поне са по-семпли (например тип slip, корсетирани рокли, A-линии или прави форми), крайните резултати са понякога носими. 

Не е изненадващо, че роклите на О’Нийл най-много резонират с жени като нея самата: 20-30-годишни дами с десетина сватби и партита в годишния календар. Това ни кара да си мислим, че Markarian е най-неподходящият избор за тоалет на първа дама... Oправданието на О’Нийл е, че е "умела в ръчната изработка на дрехи" и това влиза в полза при направата на тоалета на Джил Байдън. Екипът на Markarian отбелязва, че дизайнерката е изработила изцяло ръчно перлено-кристалният комплект в студиото си в West Village, преди да го изпрати в DC. Тези поръчкови възможности може би са това, което привлича окото на Байдън към Markarian: малката модна къща функционира подобно на ателие в Ню Йорк, малко като от старата школа. O’Нийл се ангажира да наеме малък екип от шивачи в Garment District, модния квартал на Ню Йорк, който от години става все по-непопулярен, тъй като дизайнерите преместват производството си в чужбина. Тя също така приема посещения в студиото си на Jane Street за клиенти, които искат да имат персонално изработен тоалет - сигурно така е направила новата flotus. 


Александра О'Нийл

Показваме още визии, ансамбли и детайли от Markarian, с които съвсем се убеждаваме, че от марката не бива да се очакват чудеса. 

 

 

 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 5 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.