Повече такива мъже:  Мохамед Али в 13 редки кадъра

Повече такива мъже: Мохамед Али в 13 редки кадъра

През януари 1942 година се ражда Касиус Марселъс Клей-младши, по-известен като Мохамед Али. Датата е 17-ти, а Мохамед Али е един от най-великите мъже ever 

Мохамед Али е титан, велик спортист, най-големият сред боксьорите, удивителна личност. Той е първият трикратен носител на световна шампионска титла сред супертежките, олимпийски шампион на игрите в Рим през 1960-та, синоним на рицарството в бокса, спорта и живота.

Трудно е да се разкаже накратко всичко около тази невероятна личност. Той значи много, не само за спорта, но и за човечеството. Известен със социалната си позиция, подкрепата на движението Black Pride и отказа си да участва с американската армия във войната във Виетнам. Той е най-добрият пример, за който се сещаме, на това, че можеш (и трябва) да отстояваш убежденията си, независимо от всичко. Освен останалото, Али върши всичко това с човещина, кротост, изящество и безукорно чувство за морал, които отстоява до последния си дъх. Спомняме си за него с 13 супер редки фотоса,  защото е месецът на раждането му, но повече защото обожаваме този тип хора. 


12-годишният Касиус Клей в боксьорска поза, 1954

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.