Следва

Искаме удобни, прилепващи перфектно, издържливи дънки? Let's go shopping!

Стилистът Нини Нгуен - причината Риана да е BOMB!

Fashion Killa!

All fashion преди 3 години

Риана е дефиницията на понятието модна икона, където й да се появи това момиче винаги изглежда феноменално. Напълно в реда на нещата е да има собствен моден бранд за бельо, но искаме да знаем кой стои зад нечовешкия й гардероб. Само преди дни Рири бе забелязана от папараци, облечена в Bottega Veneta и винтидж YSL, визия дело на личния й стилист, Нини Нгуен, за която умираме да научим повече.

Родена във Виетнам, но по настоящем с адрес в Далас, Тексас, Нини е моден стилист, дизайнер и блогър. Мести се да живее в Америка и започва да работи в модната индустрия едва на 14 години. Страстта и любовта й към стилизирането се отразяват във всяка нейна визия и тя отлично знае как да съчетава дрехите, как те трябва да стоят върху тялото и как да подчертават женствеността по най-добрия начин.

С над 14 години опит в модната индустрия, Нини започва да работи първо за брандове като Banana Republic, Neinman Marcus и Oscar de la Renta, впоследведствие се присъединява и към Barney’s като техен моден консултант. Професионалната й философия е, че всеки може да изглежда като милион долара, без да харчи много пари. Стилистката вярва в купуването на по-малко дрехи и в инвестирането в устойчива мода, което подкрепяме напълно. Обича да съчетава луксозни брандове с такива от по-нисък клас, като мотото й е: “Не е до това, което носиш, а до това как го носиш“. Нейната цел, когато работи с клиенти, е да насърчи жените да изразяват собствената си ексцентричност, без да се налага да жертват личния комфорт.

В интервю за Feather Factor, Нини разказва как протича работата й с клиент: “Правило номер едно, когато стилизирам клиенти, е да разбера повече за тях: какво ги кара да се чувстват красиви и самоуверени. След това правя предложение и, ако клиентът се чувства добре в дрехите, почти моментално виждам личния му стил и как да го извадя наяве". Единственото, което стилистът не може да поняся, са намачканите двехи, така че, ако мислите, че гънките на ризата ви не се виждат, лъжете се.

Правило номер 2 - удобството е приоритет! “Никога не бих облякла нещо неудобно, колкото и да е красиво, с изключение на определени чифтове Christian Louboutin! Красивите дрехи трябва да те карат да се чувстваш красиво, не трябва да имаш никакви съмнения във визията си. Носенето на неудобни дрехи кара хората да се чувстват зле, а и винаги си личи, защото изглежда сякаш нещо не е наред. Така че купувайте само красиви и удобни дрехи!“

Също като нас, Нини е голяма почитателка на винтидж дрехите и има огромна колекция от емблематични и впечатляващи дизайни: споделя, че една от любимите й дрехи е тази пола молив от Chanel. A eдин от най-любимите й брандове е Rick Owens, защото обича ексцентричните, смели и щури дизайни; а за по-небрежни аутфити обикновено избира Vince.

 

More All fashion