Мелания Тръмп vs Джил Байдън: по какво си приличат и по какво се различават двете Първи дами на САЩ

Мелания Тръмп vs Джил Байдън: по какво си приличат и по какво се различават двете Първи дами на САЩ

Сравняваме биографиите на двете жени, пътя им към Белия дом, интересите им и взаимоотношенията с мъжете 

 

Доктор Джил Байдън смени бившия модел Мелания Тръмп на поста първа дама на Америка. С какво новата стопанка на Белия дом ще се отличава от предшественичката си? Сравняваме двете жени и техния път до върховете на американския политически връх. 

Семейство

Мелания Кнавс е родена през 1970 година в словенския промишлен град Севница. Баща й  Виктор е търговец на автомобили, майка й Амалия работи в текстилна фабрика. Семейство Кнавс живеят в осеметажна кооперация с двете си дъщери - Мелания и по-голямата й сестра Инес. В момента родителите на Първата дама живеят в САЩ, в очакване на американско  гражданство.

Джил Джейкъбс е родена през 1951-ва в щата Ню Джърси в семейството на Бони и Доналд  Джейкъбс и е най-голямата от пет сестри. Доналд е касиер в банка, Бони е домакиня. По-голямата част от деството си Джил прекарва в Пенсилвания, недалеч от Филаделфия. Бъдещата първа дама се описва като интроверт, който невинаги се е отличавал с послушание, но от ранното си детство изпитва интерес към английския език, който по-късно се превръща в професия. 

Кариера

Моделската кариера на мис Кнавс започва, когато тя се мести в столицата на Словения Любляна, за да учи в гимнацията, и фотограф я забелязва на улицата. Започва да пътува в Милано, Париж и други важни точки на модната карта, изучавайки английски, немски, френски и италиански, които прибавя към родния си словенски и към сърбохърватския, който говорят всички на територията на бивша Югославия. Мести се в Ню Йорк през 1996 година и започва да се нарича Мелания Кнаус. Съгласно профила й в сайта на Белия дом, мисис Тръмп "е преди всичко майка и жена".


Мелания Тръмп на заседание на целева група за защита на децата от коренните народи в системата на здравеопазване на индианците, 23 юли 2020

Доктор Байдън работи като преподавател повече от 30 години и през 2007 година получава докторска степен по политически науки в Университат на Делауер. Освен това има две магистърски степени и една бакалавърска. Като момиче започва да учи фешън-мърчъндайзинг, но бързо се преориентира към академични занимания. Докато изпълнява длъжността втора дама на Съединените Щати в периода 2009-2017 година, тя не спира да преподава английски в местния колеж във Вирджиния. По време на президентската кампания на съпруга си, мисис Байдън заявява, че планира да продължи с преподаването, ако стане първа дама - прецедент в историята на Белия дом. 

Личен живот

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.