Следва

Мода, различна от ангуг! 8-те ИСТИНСКИ хитови модни тенденции на 2021

Chanel, SPRING 2021 COUTURE

null

Runway преди 3 години

Този сезон креативният директор на Шанел Вирджини Виар мисли за сватба (не своята собствена обаче), а любовта е вдъхновение. Композиторът Жан-Марк Фьот е щастливият мъж, когото тя нежно определя като "моя годеник“ вече четвърт век, но вместо за нея и него камбаните бият за сватбено тържество по принцип и това е новата колекция на Шанел от общо 32 модела, всичките в галерията горе.


Тийзърът на новата кутюр колекция на Chanel


Това не са, както казва Виар, конвенционалните изискани сватбени тоалети, които хората очакват от френска модна колекция. Те са в "по-бохемски стил - повече като за сватба или семейно тържество на село, отколкото в Ritz!“ Има всичко за всички: "за майката и за лелята, и за 15-годишната шаферка, облечена луксозно за пръв път“ (става въпрос за черната рокля от блестящ черен тюл, комбинирана с бял чорапогащник като от 80-те).

На тази сватба има и момчета, или по-скоро момичета, които по думите на Виар са “little garçonne”, тоест са облечени в старомодни момчешки дрехи - оксфордски чанти и жилетки, напомнящи афинитета на Габриел Коко Шанел към мъжкото облекло в нейните дизайни и редовното й заемане  на това-онова от гардеробите на нейните любовници, включително Бой Капел и херцог Уестминстър. Междувременно за майката на булката има няколко шикозни мини костюма със сребриста бродерия и дантела или прибрано палто тип жилетка, докато по-приключенски настроените гости могат да изберат дантелен гащеризон или малка рокля от туид в комбинация с палто. Има "много волани и фусти“, казва Виар, напомнящи на Gypsy Kings, които е за предпочитане да свирят на тържеството, че да могат гостите да развихрят големите поли от тюл на селския площад (нали се разбрахме, че сватбата е в някое кокетно френско село). "Силуетите имат мъжко-женско излъчване“, добавя тя. Приказното величие на тези бледи мрежести официални рокли се пренася в реалния свят, когато полите се комбинират с бели boyfriend ризи или плетива от шифон, изработени от бродерийната къща Montex.

За да създаде сцената каквато я виждаме, Grand Palais се трансформира и украсява, предизвикайки очарованието на селска сватба в Южна Франция (слънцето грее достатъчно ярко, за да могат гостите да носят слънчеви очила, например Jacqueline Onassis), с рустикални арки, увити в цветя, дървени столове за достатъчна социална дистанция между гостите, както и копринени коронети плюс истински цветя в косите на моделите.

 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 седмица

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.