LEE x H&M: Едно партньорство за следващото поколение по-устойчив деним

LEE x H&M: Едно партньорство за следващото поколение по-устойчив деним

H&M с гордост споделя за сътрудничеството си с американската деним легенда Lee

Това партньорство дава живот на първите H&M дънки от 100% рециклиран памук с етикет, изработен не от кожа, а от корк и жакрон. За първи път H&M ще сподели и Life Cycle Assessment (LCA) данни на hm.com, показващи нивото на въглероден диоксид, водното и енергийно въздействие на всеки дънков модел от началото до края на производствения процес. Моделите в колекцията носят позитивност с обемни и вталени силуети, вдъхновени от всепризнатото наследство на Lee. Lee x H&M е колекция за цялото семейство и ще бъде налична на hm.com на 28 януари.

„Беше огромно удоволствие да работим с Lee в посока промяна. Промяна, която носи по-устойчиви дънкови модели. Обърнахме внимание на всеки детайл и се предизвикахме по позитивен начин. Беше невероятно да работим с ключовите за Lee дизайни и да им вдъхнем нашия почерк, за да зарадваме феновете на H&M деним облеклото по целия свят,“ казва Джон Ломан, дизайнер в H&M.

„Гордеем се, че имаме възможност да си сътрудничим с H&M, за да продължим усилията си за по-добър деним. Марката ни беше основана преди повече от 130 години с мисъл за иновация, а днес сме щастливи да се присъединим към H&M за едно по-устойчиво бъдеще на денима,“ казва Крис Уолдек, EVP глобален президент на марката, Lee®.

Lee x H&M е едно амбициозно сътрудничество с фокус върху устойчивостта. Материята, от която са направени моделите, е от решаващо значение, като например първите H&M дънки от 100% рециклиран памук, които са изработени от 80% пост-индустриални отпадъци и 20% отпадъци след потребление. Колекцията идва и с деним, който е изцяло без памук, изработен от възобновяеми изкуствени влакна и пестящи водата багрила, а при производствените измивания са използвани по-малко вода, химикали и енергия.

В дамската колекция широките и свободни дънки носят усещане за 90те, а класическото яке на Lee е прекроено в обемна и модерна кройка. Блузите (изработени от рециклиран памук Texloop™ RCOT™) и деним корсетите придават женственост, а гащеризоните и връхните ризи – работна и функционална нотка.

В мъжката колекция работните якета са задължителен модел, носейки автентичността на дизайна на Lee. Свободните дънки с 5 джоба са изработени от 100% рециклиран памук, а останалите модели са направени с пестящи водата багрила и 100% целулозни Tencel ™ Lyocell нишки. Lee x H&M идва и с функционални гащеризони, дънкови bucket шапки и чанти.

Разкроените модели дънки в детската колекция на Lee x H&M носят усещане за завръщане към 80-те и 90-те години, а модата на работния стил се забелязва в гащеризоните, роклите-гащеризон и дънките с карго джобове. В колекцията ще откриете и детски прочит на класическото яке на Lee със свободна кройка. Блузите в колекцията – свободни тениски и суитчъри с лилави и кобалтови акценти – са с изобразено световно известното лого на Lee. А финалният щрих на всяка визия са плетените шапки и мини спортни чанти.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.