Следва

След страстите покрай инаугурацията - всички рокли на първите дами от 1861 насам

Lunchtime Shopping: от удобни, по-удобни рокли за вкъщи, Вики Бекъм е ЗА

Малки жени помодерному

Shopping преди 3 години

За някои истинският (или поне оптималният) комфорт е ключов и следователно единствената принципна опция за домашно облекло е анцуг, за други поддържането на чувство за пред-ковид стила е начин да премахнат тревожните чувства. И двата случая едно е сигурно - меко казано сме леко отегчени от клинове и искаме да вкараме малко живинка в домашния дрескод. 

Докато представата за комфорт кара в съзнанието ни да изникват само образи на еластични дрехи, никак не е задължително реалността да е такава. Ако някога (тоест преди година) роклите са смятани само за артикул, с който да заявим елегантността си пред света, сега има безброй възможности за избор на домашни рокли, дори по-удобни от анцуга и пижамата.  А и брандовете са изобилни на такива рокли, защото са най-удобното възможно нещо за през карантината. 

Дори Виктория Бекъм, жената, която се кълне в минироклите Gucci и страшно високите токчета, днес гарантира, че и в своите собствени колекции залага на удобни stay-at-home-friendly рокли. Има една конкретна рокля от колекция AW20, която е толкова популярна, че се разпродава за рекордно кратко време.  "Перфектната рокля за размотаване из къщата, супер удобна, но все пак достатъчно елегантна", пише VB в Инстаграм миналата година.


Victoria Beckham, SPRING 2021 READY-TO-WEAR


За "скромните" 1290 британски лири изглежда грехота с подобна покупка просто да се шляеш из къщи, но добрата новина е, че в момента се продава намалена, за 645 лири, и все още е налична в повечето размери.

Сещаме се и за дизайнера Моник Дейл, чийто профил в Instagram е пълен с примери за перфектни рокли, идеални за носене както у дома, така и за ходене до магазина. Всъщност из фийда си срещаме безброй инфлуенсърки, които носят големи, трикотажни или халатни рокли вместо по-малко удобни дрехи като дебели долнища или петносани стари тениски. Това се случва, разбира се, до голяма степен благодарение на дизайнери като Simone Rocha и Cecilie Bahnsen, които изграждат бизнес империя с огромни преиначени силуети и оувърсайз пропорции. Останалата част от модната индустрия следва успешната формула със свои собствени версии удобни рокли, като по този начин ги "еманципират" като един от най-популярните артикули през последните месеци.

В момента навсякъде от (Zara до M&S) има много, много вариации на меки ласкателни рокли, с които лесно можем да заменим спортните панталони, без да жертваме нивата на комфорт. Но има и много независими, най-вече устойчиви брандове, които предоставят стилни, удобни, не толкова популярни опции.

Дамсън Мадър например предизвиква фурор с дебютната си колекция, особено с главния герой в нея: розово-бяла карирана рокля, която по замисъл е в твърде големи размери, мека и разпусната. За втората си колекция, лансирана само преди няколко месеца, тя отново представя роклята в две различни щампи, и двете идеални за носене с пантофи из къщи или в съчетание с ботуши за разходка навън.

Най-ефирните и кокетни роли за вкъщи, които да си купим веднага, са в галерията горе - както стана ясно, Виктория одобрява.

More Shopping