Месечен ХОРОСКОП - Февруари 2021

Astro преди 3 години

Февруари е астрологично "претъпкан" с водолейска енергия, което е разбираемо, но все пак учудващо. Венера влиза във Водолей на 1-ви, призовавайки ни да бъдем малко по-странни, да сме cool и смели в любовта, да гледаме експериментални филми (и да живеем в един своеобразен такъв). Със Слънцето, Юпитер, Сатурн и Меркурий (самият той ретрограден) в ексцентричния, хуманитарен знак, ще усетим много наситена енергия на едно място!

Новолунието във Водолей на 11-ти прибавяме към именно тези шест планети в същия знак. Това, върху което трябва да работим, ще ни стане пределно ясно, така че сега е моментът да го признаем на себе си и да започнем с нашия дълъг списък със задачи за февруари.

Меркурий е ретрограден до 20-и и е тук, за да се увери, че прекарваме повече време в размисъл, дори когато агресивният Марс хвърля всичкия възможен хаос в заложените ни планове. Марс сега е в Телец: знак, при който екшън планетата предпочита да влага енергия само в абсолютно необходимото.

Голяма колективна промяна ще се случи на 17-и, когато дисциплинираният Сатурн излиза от квадрат с иновативния Уран - аспект, който винаги е в съответствие с разклащанията в статуквото. Това е първият от трите пъти, когато ще преживеем този транзит през 2021-ва.

За да завършим месеца, сезонът на Рибите започва на 18-ти и ще се чувства като глътка свеж въздух. Венера влиза в Риби на 25-и, което ни позволява да се възползваме повече от страстната и творческата си страна. Въпреки че ще прекараме по-голямата част от последната седмица на месеца, блуждаейки в замечтани, въображаеми води, пълнолунието в Дева на 27-и стремглаво ще ни върне на земята. 

Хороскоп

Още от Astro