Следва

30 съвета за коса, кожа, нокти, грим от Кралските жени

От Селена Гомес до Лейди Гага: всички звезди, които се пуснаха на бюти-пазара със собствени марки

Не останаха много звезди, пропуснали възможността да лансират себе си на козметичния пазар и да станат бюти предприемачи

Celebrity beauty преди 3 години

През ноември миналага година, „Ню Йорк Таймс” правилно заключи, че ако имаме една устойчива тенденция през 2020-та, то това е непрекъснатото създаване на бюти брандове от различни знаменитости. Очевидно иде реч за голямата група известни личности, които, без да прекъсват кариерата си в шоубизнеса, решиха да създадат (и разширят) една или повече собствени козметични марки. Идеята е всичко друго, но не и абстрактна. Става дума за хора, които са в постоянен контакт с най-добрите професионалисти в областта на красотата, от фризьорите до гримьорите, от козметиците до дерматолозите.

Знаейки колко голяма е инвестицията в собствения външен вид (всъщност поддържането на красива визия си е като втора работа на пълен работен ден), тези звезди решиха да се възползват от познанията си по темата и да създадат собствени звездни бюти линии. Едни от първите бяха Риана с вече емблематичната Fenty Beauty, моделът Миранда Кер със серията й от био и веган козметика Kora Organics и Виктория Бекъм, която създаде Victoria Beckham Beauty, обединяваща грим в стил пош и мощна anti age грижа за кожата на лицето.

Ето с какво разполагаме към момента, ако искаме да имаме на будоара си звездна дерматологична и бюти грижа: 

1. Rare Beauty на Селена Гомес

Водещ мотив при създаването на първата бюти марка на певицата, актриса и бивша звезда на „Дисни”, е приобщаването. Продуктите от козметичната линия Rare Beauty целят да не разочароват никого и могат да бъдат закупени в избрани магазини на Sephora, както и онлайн. Всъщност бестселърът е фон дьо тенът на марката, носещ името на последния студиен албум на певицата. Той се предлага в 48 нюанса, за да пасне на всеки тон на кожата. Селена обяви създаването на Rare Impact Fund, инициатива, която се ангажира да събере 100 милиона долара през следващите 10 години. Целта е сумата от набраните средства да бъде вложена в осигуряване на достъп до услуги за грижа за психичното здраве в американски общности, лишени от тях. 


И Селена Гомес с линия козметика - 5 неща, които знаем дотук


2. Humanrace на Фарел Уилямс

Ако някой се съмнява, че един музикант и продуцент може да бъде бюти гуру, нека потърси в Google снимки на Фарел Уилямс отпреди 10-15 години. Той просто не е мръднал. Певецът и моден предприемач, още с първия си опит в козметичния бизнес, създава линия продукти за грижа за кожата, инспирирана от собствената му бюти рутина и знания, придобити в продължение на 20 години. Както сам споделя в социалните медии, той е буквално обсебен от грижата за кожата, откъдето идва и идеята за марката. Уилямс счита, че това, от което може би се нуждае и нашата душа, освен кожата ни, са три базови работещи продукта - почистваща пяна, ексфолиант и хидратиращ крем, сърцевината на колекцията му. Това е козметика за всеки пол и възраст и е предназначена за всички хора.

3. Pattern Beauty на Трейси Елис Рос

Американската актриса е прочут поддръжник на естествената красота. Раздразнена от това, че й се налага да използва постоянно продукти за грижа за косата, предназначени за бялата популация, Трейси създава серия от продукти за естествено къдрава коса. Желанието й е да задоволи нуждите и желанията на афро-американските дами, които са изключени от козметичния пазар. Идеята е всички да имат достъп до продукти, които хидратират и поддържат красивата визия и форма на къдравата косата. Така се стига до създаването на стилизиращите продукти на Pattern Beauty, включващи шампоан, балсам за коса и четка за коса.

4. Haus Labs на Lady Gaga

Трансгресивна, чувствена, изпълнена със самоирония, провокативна, свободна са определения, които отлично описват певицата, която създаде козметична марка и пусна серия от изключително бляскави продукти за гримиране. В края на 2020-та тя разкри в Instagram тайната на сияйната си кожа, като сподели, че използва персонализирани продукти, създадени от нея самата за нея самата. Гага знае много добре, че именно тези, които се гримират често, трябва да се грижат добре за кожата си. „Твърди се, че красотата е в очите, на този, който я наблюдава, но за Haus Laboratories красотата е начинът, по който ти виждаш себе си“, споделя Лейди Гага. „Твоят чар, как изразяваш себе си и твоята креативност. Искаме да се научите да обичате себе си. Нашата марка, вашите правила”.

5. JLO Beauty на Дженифър Лопес

Изминаха 20 години, откакто JLo пусна серия парфюми с инициалите си. Това, което поп звездата и танцьорка от Бронкс предлага сега е нова линия за грижа за лицето. Доста сериозна и зряла стъпка в сферата на козметиката и с ясното съзнание, че целият свят се чуди как на повече от петдесет години изглеждаш толкова естествено и млада, дори и на снимки без грим. Певицата споделя, че е черпила вдъхновение от собствената си бюти рутина, за да създаде своята нова марка. В портфолиото има продукти за почистване, ексфолиране и хидратиране, със слънцезащитен ефект, както и бустер за лице за постигане на естесвената визия на Дженифър. Главната съставка във формулата на продуктите е зехтин, а серумът JLo Glow е водещият продукт на марката.


И Джей Ло ще прави козметика


 

More Celebrity beauty

Марта Стюарт, 82, и защо лицето й изглежда толкова добре

Celebrity beauty преди 2 седмици

Марта Стюарт е нещо като вечна цел. Защо? Първо, защото винаги изглежда така, сякаш живее най-добрия си живот, независимо дали отпива от коктейл край басейна или хапва хайвер от сребърно блюдо върху величествено украсена маса. Второ, просто погледнете това лице.

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 10 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Celebrity beauty преди 11 месеца

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя