Следва

И ние те обичаме, Gucci!

Armani Privé, SPRING 2021 COUTURE

Поезия в дрехи...

Runway преди 3 години

След дългия домашен престой миналата година във Форте дей Марми, Брони, Джорджо Армани се завръща в ателието началото на януари. “Разхождайки се до офиса в празния град, тишината и красотата на Милано непрекъснато ме докосват“, споделя той, като цитира поезия, чрез която интерпретира новооткритата голота на града, но на езика на кутюр модата. Колекцията е заснета в двореца Via Borgonuovo, което придава на шоуто елегантност и класа. Все пак говорим за Armani…

“Времената, в които живеем, ни принуждават да останем вкъщи и да водим много ограничен социален живот, но стремежът към красотата е вечен“, разказва Армани. “Именно за това става въпрос в колекцията“, продължава той, като разказва, че в празните улици на Милано, вижда текстурите на шивачеството: меланж с блестящи ефекти,които хипнотизират окото. Поддържайки дългия линеен силует, както романтичен, така и меланхоличен, Армани показвa изтънчени деколтета, сака и рокли, за които просто си умираме.

Деликатна крехкост на дизайните в хладни и неутрални цветове, се усеща като порцеланова красота. Но колкото и проницателна и тържествена да е постпандемичната поезия на Армани, тя не носи мрачни мисли. Самият той не е такъв и дори казва, че чувства силна нова надежда за бъдещето: “Това е силна енергия, която ме кара да погледна към бъдещото с по-лека перспектива. Това обаче означава, че всички трябва да работим по-усилено, за да се случат промени. Обичам да мечтая, но оставам прагматик.“

Колекцията в действителност разкрива идеята на Армани. Саката с повдигнати рамене и изненадващите рокли от тафта и буфан са искрени и красиви, а синята рокля, наречена Pièce de résistance, е изработена от 130 метра тюл, който след това е намачкан и изгладен, за да създаде ефектна илюзията като кора на дърво - великолепна. Останалите визии от колекцията, разглеждаме в галерията горе.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.