Следва

Аванградрната Sophie: you will be missed!

Charlie's Angels: С кого се среща принц Чарлз преди лейди Даяна Спенсър?

Наричани от пресата „Ангелите на Чарли", тези красавици със сина кръв ухажват принца на Уелс през 70-те години, след депресията му заради брака на приятелката му Камила Паркър Боулс

Love преди 3 години

С наближаването на крайния срок да се ожени преди да навърши 30 години, той се хвърля на позара за булки с ентусиазъм, романтизирайки Гинес, Уелсли и, разбира се, две от сестрите Спенсър. 

Давина Шефилд

Братовчедка на Саманта Камерън, съпруга на бившия министър-председател Дейвид Камерън, Давина Шефилд е точно от вида "бляскава благородна приятелка" на Чарлз, защото точно такава е красивата руса внучка на богатия индустриалец лорд Макгауън. Първоначално тя се съпротивлява на аванса му поради интереса си към състезателя с моторни лодки Джеймс Биърд, но накрая отстъпва . Чарлз е ужасно упорит. Романът им приключва едва след като пресата открива (чрез Биърд), че Шефилд не е девствена - архаична уговорка за всяка бъдеща кралска булка по онова време.

Лейди Аманда Кнатчбул

В голяма степен тя е тази, която бяга от обвързване, а принц Чарлз всъщност пръв предлага на своята далечна роднина, лейди Аманда Кнатчбул, през 1980 г., знаейки, че баща му, принц Филип, е много въодушевен от идеята за бъдещ съюз между двамата. Малко преди това, Аманда губи по-малкия си брат Никълъс и любимия си дядо (кръстникът на Чарлз) Ърл Маунтбатън при убийствотото им от страна на ИРА, така че се отдръпва от идеята да бъде поставена толкова бързо и агресивно в светлината на кралските прожектори. Тя се омъжва за писателя Чарлз Елинуърт и работи като социален работник, далеч от медийния интерес.  

Лейди Джейн Уелсли

Считана за главна кандидатка за съпруга на Чарлз в началото на 70-те години, дъщерята на херцога на Уелингтън, лейди Джейн, се среща с принца от 1973 до 1974 г., понасяйки толкова интензивни спекулации в медиите за предстоящия им годеж, че веднъж отвръща на една журналистка: "искаш ли да бъдеш кралица?" Красива и с безупречно родословие, тя е естествен избор за принца, но съдбата решава друго. 

Сабрина Гинес

Нещо като уайлд кард, Сабрина Гинес от пивоварната династия продължава да излиза с дълъг списък от звездни кандидати след романа си с Чарлз през 1979 г., включително с Мик Джагър, Джак Никълсън и Дейвид Бауи. Наричана IT момичето на своето поколение, "бившата на Чарлз' е етикет, който я преследва 34 години, преди да се омъжи за известния драматург сър Том Стопард през 2014 г. 

Ана Уолъс

Друга жена, на която Чарлз безуспешно предлага (два пъти), е Ана Уолъс, последната му приятелка преди Даяна. В пресата тя е наричана „Whiplash Wallace" заради пламенния си нрав и уменията си в лова. Дъщерята на богатия шотландски земевладелец Хамиш Уолъс, твърди се, зарязва принца, след като той я води на партито за 80-ия рожден ден на кралицата майка и след това до голяма степен я игнорира - вместо това танцува с Камила Паркър Боулс, с която наскоро е подновил връзката си. Според клюките по онова време, Ана му казва: „Никога през живота си не съм третирана толкова зле. Цяла вечер ме остави сама и сега ще трябва да продължиш без мен." 

Каролайн Лонгман

За кратко свързвана с принц Чарлз през 70-те години, Каролайн е от фамилия, близко свързана с кралското семейство. Майка й, лейди Елизабет Ламбърт, е една от шаферките на кралската сватба на родителите на Чарлз през 1947 г. Нейната сестра, Ема Лонгман, е майка на Роуз Ханбъри, близка приятелка на херцога и херцогинята на Кеймбридж.

Лейди Сара Спенсър

Наречена твърде "лековата", за да бъде сериозна претендентка, по-голямата сестра на Даяна, лейди Сара, в крайна сметка е нейното въведение към Чарлз. Сара се среща с него за първи път през 1977 г. Връзката им оставя лош послевкус, след като тя говори пред медиите (твърде откровена е) за романтичните им срещи, за предишното си хранително разстройство и проблемите си с алкохола, признавайки междувременно, че е имала „хиляди" гаджета. В крайна сметка нейният прощален удар е признанието, че тя няма да се омъжи за него, "без значение дали той се валя в праха или е кралят на Англия" - като това интервю е последната капка за Чарлз. 

More Love