Следва

Княгиня Калина - космополитната българка вече ще живее в София

Аванградрната Sophie: you will be missed!

Окей е да плачем...

Celebrities преди 3 години

Тя е Софи, номинираната за Grammy шотландска певица и продуцент, която стана интернационална любимка както на младите любители на алтернативната сцена, така и на модната индустрия. Тази събота новината за смъртта на поп музикантката, която бе обявена за починала на 34-годишна възраст, в Атина, Гърция, срази социалните мрежи и остави феновете безмълвни. “Вярна на своята духовност, тя се качва на покрив, за да наблюдава пълнолунието, но случайно се подлъзва и пада“, обясняват за нелепия фатален инцидент от Transgressibe Records. “Тя завинаги ще остане с нас.“

Сравнително непозната за нас, това се промени в момента, в който фийдовете в Инстаграм не гръмнаха от съболезнователни постове от нейни фенове, подписани с хаштага #itsokaytocry. Известна с изобретателния си подход към поп музиката, Софи започва кариерата си в лондонските клубове в началото на 2010-те, след издаването на дебютния сингъл “Nothing More To Say”. Големият успех я среща през 2015-та, когато пуска първия си компилационен албум “PRODUCT”, който привлича публиката заради алтернативното си, извънредно интересно звучене. Софи остава умишлено анонимна през цялото време, с цел да запази личния си живот.

Феновете виждат лицето на поп изпълнителката за първи път през 2017-та с излизането на сингъла “It’s Okay To Cry”. Тогава Софи се обявява публично като трансджендър, което я прави един от най-силно изявените транс гласове в музикалната индустрия: “За мен транссесията поема контрола, за да приведе тялото в по-добро съответствие с душата, така че двете неща да не се бият едно с друго“, обяснява Софи относно пола си в интервю за Paper. “Това означава, че не сте майка или баща - вие сте човек, който гледа и усеща света. Това за мен е някак по-човешко и универсално“, добавя тя.

През 2018-та тя издава втория си албум “Oil of Every Pearl’s Un-Insides”, който получава силно признание от публиката и критиците. Те определят творчеството й като високоенергийно и пълно със загадачни моменти. Същата година плочата й печели номинация Grammy в категория Най-добър танцов/електронен албум. Но освен за музиката си, Софи е силно обичана заради вълнуващия си буен характер на сцената с нейните ексцентрични танцови хореографии и лазерни светлинни шоута.

Разтърсващата сценична персона привлича голямо внимание към себе си и впоследствие работи с изпълнителката Charli XCX, отделно привлича вниманието и на Мадона, с която работят заедно по текста на песента “Bitch I’m Madonna” през 2015-та. Междувременно хамелеоновият стил на Софи я превръща и в модна муза; певицата дефилира на шоуто на Eckhaus Latta през 2018-та, а през 2020-та Никола Гескиер избира нейните обложка и сингъл “It’s Okay To Cry” за фон на колекцията Пролет/Лято 2020 на Louis Vuitton. От модната къща също изразиха съболезнованията си с думите: “От Louis Vuitton сме натъжени от внезапната смърт на Софи. Визуален музикант и продуцент, с когото модната къща имаше уникалния шанс да работи. Мислите ни са с нейните семейство и приятели.“

В последите месеци Софи живее в Атина, Гърция, където и умира на 30 януари сутринта. Мениджърите на певицата заявяват, че „в момента респектът и неприкосновеността на личния й живот са наш приоритет. Също така молим за уважение към почитателите на Софи, нека се отнесем внимателно към личния характер на тази новина.“ Респекът си към певицата изразиха редица музикални изпълнители, включително Нил Роджърс, Елоиз Летирие, Сам Смит, както и много представители на LGBTQ+ общността. 

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 1 ден

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 1 ден

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.