Следва

ЧРД, Хари! 27 golden кадъра на това golden момче

Княгиня Калина - космополитната българка вече ще живее в София

Калина Сакскобургготска, 48-годишната единствена дъщеря на Симеон Сакскобургготски, последният цар на България (1943-1946) и министър-председател на България (2001-2005) и съпругата му Доня Маргарита, се връща да живее у нас

Celebrities преди 3 години

Тя и семейството й - съпругът й, мореплавателят и пътешественик Китин Муньос и синът им Симеон-Хасан ще обитават двореца "Царска Бистрица" на Боровец, място, което княгинята обожава.

Изключително обсъждана заради екстравагантния си стил, който ние безрезервно харесваме, както и заради драстичната визия на носа й, опериран неколкократно, Калина е непрестанно в евтини вестникарски хроники с жълт привкус, на което петото дете на Симеон Сакскобурготски отвръща с непоклатимо достойнство.

На нас ни се струва прекрасна тази новина - за връщането на това преинтересно семейство да живее на родна територия, детето, на почти 14, да учи в българско училище, а Калина да се грижи за музея в резиденция Враня, който баща й отдавна мечтае да превърне в Музей на Третото Българско царство.

Едно такова присъствие, космополитно, различно и стилово много силно издържано, което важи и за тримата члена на това семейство, ще принесе интригуващ привкус в случващото се в обществен и лайфстайл смисъл. Калина е невероятно самобитна, талантлива жена, спортист, родолюбец, човек, излъчващ сила и стабилност. Съпругът и синът й са също чудесни, затова новината е истински вълнуваща за нас.

В контекста на това очакване, днес проследяваме стила на Калина Сакскобургготска в последните години, като илюстрираме текста единствено с признанието на Антонио (Китин) Муньос Валкарсел, съпругът на Калина, относно скандализиращата мнозина пластична интервенция, както и с признание от страна на самата Калина защо е взела решението да се върне да живее в България.

"Причината носът на Калина да пострада не е манията й по пластични операции, а лекарска грешка, допусната в далечната 1999 г.", споделя Китин Муньос пред испанското списание Hola.

„Касае се за медицински проблем. Когато е била в колежа, на 8 години, тя чупи двата си предни зъба. През 1999 г., в Лондон, Калина посети зъболекар, който да облече проблемните резци. За лош късмет, зъболекарят проби твърде много основата на челюстната кост, увреждайки я необратимо. Лекарската грешка причини сериозни проблеми, остро възпаление и вирусна инфекция, което доведе до нова интервенция. През 2000 година, по време на моя експедиция, на която бе и Калина, един от моряците я посъветва ежедневно да прави гаргара и да се жабури с морска вода, смесена със сладка. Болките на Калина обаче продължиха, а лодката беше в открито море. Наложи се да приема антибиотик и болкоуспокояващи. Нямаше възможност за помощ или прием в болница. Условията в морето причиниха жестоко обостряне на инфекцията, състоянието й много се влоши, като възпалението засегна и част от окото. Трябваше бързо да се върнем на сушата, което и направихме. По спешност Калина бе оперирана, като приоритет бе премахването на инфекцията, което причини увреждания от естетичен характер, които в този момент нямаха никакво значение. Най-важно бе да се спасят окото и носът й. Това е истината за проблема и състоянието на носа на княгиня Калина. Внасям това уточнение с омерзение, защото ми е болно и обидно толкова години да чета безобразни лъжи и грозни думи по адрес на съпругата си", разказва пътешественикът.

За първи път Калина се появи с опериран нос на сватбата си с мореплавателя Антонио Муньос Валкарсел през 2002-ра в резиденция „Царска Бистрица". Тя избра за сватбена рокля българска национална носия.

Калина пък, от своя страна, мотивира решението си да се върне за постоянно в България, след 12 години живот в Кралство Мароко, така: "Правя това заради обичта ми към моя баща, царя, обичта ми към България и това колко щастлив се чувства синът ми в страната, в която е роден. Синът ни беше почти на две години, когато пристигнахме в Мароко. Имам спомени от повече от десетилетие. Едно от най-хубавите преживявания, които сме имали там, беше номадският фестивал "Мосем Тан Тан", който имахме възможността да съпреживеем заедно с 35 номадски племена от Сахара. Фестивалът, който представя традициите и творчеството на тези номадски племена, беше съживен от Китин като посланик на ЮНЕСКО и това се случи благодарение на крал Мохамед VI. ЮНЕСКО обяви фестивала за световно културно наследство. Като професионален ездач имах щастието да участвам в национални и международни състезания в цялата страна. Също така предложих на краля като кандидатура за обект на световното културно наследство да бъде мотивирана и традиционната демонстрация с коне, имитираща бойни действия - Tbourida, което също беше осъществено. Но без съмнение най-удовлетворяващото от нашето пребиваване в Мароко бе да видим как синът ни говори и пише на арабски.

Има много преживявания, които ще нося със себе си завинаги. Сега сбъдвам друга своя мечта, връщайки се в България, където се омъжих и родих сина си. И съм много щастлива от факта, че, ако е рекъл Господ, Симеон-Хасан ще учи в България. Отделно от това, аз се възхищавам, обожавам и страшно обичам баща си. Един поглед между нас е достатъчен, за да се разберем. Баща ми е млад по дух и ме разбира много добре. Винаги е бил моята голяма подкрепа. Когато се разхождам с него в България, се чувствам горда, виждайки обичта и уважението на българите към него. Ще живеем в двореца "Царска Бистрица", където се омъжих, изживях бременността си и също така там израсна Симеон-Хасан през първите си две години. Обичам да се губя в тези гори, да обикалям планините, яздейки, да посещавам Боровец и Самоков, за да видя пазарите, улиците, хората..."

Княгиня Калина е единтсвеното дете на Симеон Сакскобургготски с българско гражданство. 

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 1 ден

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.