Следва

Рамена до небесата!

6 десетилетия glamour от Сисъли Тайсън

Вечна...

Street Style преди 3 години

Не можем да не оценим и почетем влиянието на Сисъли Тайсън в модния свят. Кинолегендата напусна нашия материален свят на 28-и януари на 96-годишна възраст, но емблематичната афроамериканка, с всичките феноменални роли и модни моменти, не може да бъде забравена. Като първата чернокожа жена, изиграла водеща роля в телевизионна драма и получила почетен Оскар за цялостно творчество, тя отваря безброй врати за нови лица в Холивуд в средата на миналия век, но модното й присъствие и непоклатимият стил са нещото, за което ние я боготворим.

Забелязана по улиците на Махнхатън на 30-годишна възраст, Сисъли започва кариерното си пътуване до големия екран като модел. През 1955-та тя напуска работата си като секретарка на Червения кръст, за да започне да посещава курсове за модели в училището Барбара Мей Уотсън. За по-малко от година Тайсън се превръща в един от най-търсените чернокожи модели в световен мащаб, което по онова време е изключително трудно. Снима често за списания като Ebony и Jet и впоследствие за Vogue.

Среща огромен успех и успява да привлече вниманието на редица творци, с които работи. На път за фотосесия за афроамериканското списание Our World, пътят й се пресича с актрисата Евелин Дейвис, която разпознава и насърчава Сисъли да се яви на прослушване за роля в драмата “Spectrum”. Филмът така и не се снима, но бъдещата актриса решава да се пробва в индустрията, като през 1956-та се появява за първи път на холивудския екран в ноар филма “Шансове за утрешния ден“. Елегантна, натурално талантлива и безупречна -Тайсън мигновено се превръща в любима актриса на американските зрители.

От самото начало изяществото и неоспоримият усет за мода на актрисата се забелязват и водят до исторически шик моменти. Независимо дали позира пред емблематичния ресторант Sardi, близо до Бродуей, или с колегата си актьор Сами Дейвис, Сисъли изглежда феноменално всеки път и във всяко десетилетие. Почитаме тази ненадминато стилна и талантлива жена с 25 от най-добрите й визии, горе в галерията.

More Street Style