Следва

Огнените знаци EXPLAINED: Овен, Лъв, Стрелец

Онзи път, когато лейди Даяна предизвика кралицата, слагайки огърлица на челото си

Сред многото дребни детайли, които разрушиха отношенията между кралица Елизабет и съпругата на сина й е пренебрежителното отношение към едно бижу на Короната

Celebrities преди 3 години

Лейди Даяна има много особен стил, който клони между типичното за нейната млада възраст желание да експериментира, тъй като е само на 19 години, когато се сгодява за принц Чарлз, и необходимостта да спазва протокола. Поради този вътрешен конфликт някои от нейните визии по време на брака й с престолонаследника на Обединеното кралство са обект на критики и противоречиви мнения. Счита се, че един от най-малко сполучливите й избори е зелената сатенена рокля, която носи по повод гала вечерята в Southern Cross Hotel в Мелбърн на 31 октомври 1985 г. Но това, което предизвиква най-много съмнения и силно неодобрение, е колието на челото ѝ. Кралица Елизабет е сред тези, които изобщо не оценяват добре това преобразяване на бижуто, използвано по-скоро като лента за аеробика на главата на принцесата.

Въпреки дворцовия етикет, въпреки брака си с принца, въпреки ранното си майчинство, лейди Даяна е истинско момиче на 80-те и е луда фенка на музикантите от британските групи (с които лесно се сприятелява). Тя обича да тренира облечена в еластично сатенено трико, с калци и с лента на челото, както се пее в песента на Синди Лупър „Girls just wanna have fun”. Знае се, че Даяна не е имала особено много време за забавление и в онези редки случаи, когато не е ангажирана, използва момента за създаване и модифициране на тоалетите си. Тя не се ограничава само с дрехите. Случва се част от бижутата, които получава преди и след сватбата, да бъдат видоизменяни по начини, несъответстващи на протокола.


Денят, в който Даяна и прочутата й "рокля на отмъщението" шокираха света


По време на визитата в Австралия Даяна се появява на бал, носейки по един необикноен начин бижу, което смущава специалистите по кралските дела и създава прецедент. Това, което тя слага на челото си, докато танцува в обятията на съпруга си, всъщност е огърлица, част от скъпоценностите, дадени й от самата Елизабет. Античното бижу, покрито с диаманти и изумруди, което кралица Мери Тек, съпруга на крал Джордж V, дискретно приспособява към своето чувсто за мярка, е завещано след това на племенницата й Елизабет, по повод коронацията й през 1953 г. Това е огърлица, на която кралицата държи много и която от своя страна решава да предаде на Даяна като сватбен подарък. Според кралския биограф Кити Кели, Елизабет носи огърлицата, без да я разкопчава, тъй като е посъветвана, че така й отива повече. Според източници, близки до кралския двор, кралицата е истински раздразнена, виждайки през 1985 г. какво прави Даяна с бижуто. Майката на Чарлз е силно афектирана и от факта, че Даяна си е позволила да носи тази „лента за глава“ с неизчислима стойност дори през деня, което е недопустимо по протокола, защото жените от кралското семейство никога не се окичват с диаманти преди залез слънце. Детайл, чиято сериозност не може да бъде възприета за приемлива преди 35 години. Днес знаем, че това е един от случаите, в които отношенията между тъжната принцеса и семейството на съпруга й са компроментирани, до степен да станат непоправими.

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 1 ден

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.